Imbolc: bereid je voor op het licht van het voorjaar

Op 1 en 2 februari wordt het Keltische feest Imbolc van godin Brigida gevierd. De zaden in de grond maken zich klaar om te ontkiemen. Spiritueel gezien is het de tijd om je te ontdoen van zaken die er niet meer toe doen. Tijd om ruimte te maken voor wat mag groeien.


De maankalender zegt:

'Maak gebruik van de kracht van de afnemende maan tot 13 februari. Twee februari is het vrouwendag, een dag waarop de vrouw de baas is sinds de oudheid. Deze dag kreeg ook de namen Vastentijd, Grote Reiniging, Lichtmis en Imbolc. Vier het einde van de winter en ga swingend je huis door en verwelkom de energie van de lente!

14 februari is de dag om oud zeer, oude gewoonten, oude vetes los te laten en ruimte te maken voor het nieuwe en het lentelicht. Verwijder letterlijk en figuurlijk alle ballast en opgehoopt stof uit hoeken en kieren.'


Ik heb een altaar gemaakt voor Godin Brigida, drievoudige godin. Drie identieke zusters met elk hun eigen kwaliteiten. Eén zuster voor inspiratie, poëzie, zang en dans, één zuster voor smeedkunst en het haardvuur, en één voor heling en voorspellen.

Een witte kaars als symbool voor haar zuiverheid, de vlam als symbool voor transformatie. Bergkristal erbij die ik opgeladen had bij de volle maan van afgelopen week. Wierook erbij, omdat ik dat lekker vind en het boek Godinnen van eigen bodem opengeslagen op de bladzijde van Brigida.

Een ideale week voor een voorjaarschoonmaak!

Warme groet
Anita6 opmerkingen

 1. Mooi blog! Gisteren trok ik een engelenkaartje en daar stond zo'n zelfde boodschap op! Bijzonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet alleen de naam van de Godin spreekt me aan, maar ook waar deze tijd voor staat. Dank je voor het delen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die naam is bijzonder, nietwaar? Het zou me niets verbazen als het woord 'bride' er ook van afstamt.

   Verwijderen
 3. Pfoe! En mijn kinderen zijn op 1 februari uitgeschreven op de oude school en ingeschreven op de nieuwe....

  Mooi moment precies!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!