Dit kan ik jou leren


Heb je het gevoel dat er meer moet zijn in het leven? Dagdroom je van een eenvoudiger leven met minder spullen en meer zingeving?

Op mijn blog vindt je tal van artikelen waarin ik je leer om zaken te ontwarren en orde te scheppen in je fysieke en je innerlijke chaos. 

Ik begon mijn eigen zoektocht naar meer zingeving in 2012 en besloot destijds om een jaar lang elke dag mijn huis op te ruimen. Ik had toen nooit kunnen vermoeden welke verandering iets ogenschijnlijk eenvoudigs als opruimen te weeg zou kunnen brengen. 


Wat begon met opruimen, leidde naar besparen, vervolgens naar eten zelf maken, naar het hervinden van mijn ritme, naar meer leven met de natuur en tot slot naar zelfzorg. Al deze 6 aspecten kunnen op zichzelf staan, maar de kracht zit erin dat je ervaart hoe ze met elkaar verweven zijn en hoe al deze aspecten ook in jouzelf met elkaar verweven zijn. 

Ik ging van een leven op de automatische piloot, met keuzes die ik maakte omdat iedereen ze maakte – opleiding, baan, op vakantie, spullen kopen, huis kopen, groter huis kopen - naar leven vanuit wat ik zelf belangrijk vond. 

Als bewustzijnscoach kan ik je begeleiden bij het herstellen van de verbinding met jouw eigen leven; zodat je je eigen richting vindt. 

Wat je zult ervaren: 
Je huis wordt opgeruimder, je bespaart geld, je wordt minder angstig voor dingen die mogelijk zouden kunnen gebeuren en je gaat meer verbinding voelen met alles en iedereen. 


Dit zijn de 6 praktische manieren om meer richting aan je leven te geven. 


Heb je behoefte aan begeleiding?

Wanneer je vastloopt bij het opruimen, omdat je merkt dat je telkens tegen dezelfde kwesties aanloopt, omdat een bepaald deel emotioneel te zwaar op je drukt, omdat je voelt dat er meer steekt achter een gevoel van onvrede, en je wilt hier graag met mij van gedachten over wisselen. Of je hebt een artikel gelezen op mijn blog en dit heeft iets bij jou aangeraakt waar je graag nog even over door wilt praten. Soms is het gewoon fijn om tegen een neutraal iemand je verhaal te doen, dat helpt vaak al heel erg om je eigen gedachten te ordenen. Je bent van harte welkom om mij een mail te sturen met je vraag. 

Wanneer je jouw vraag naar me mailt dan neem ik contact met je op. 

Via een e-mailconsult geef ik je inzicht en begeleiding. Ik neem de tijd om me af te stemmen op jou en je vraag en geef je uitgebreid geschreven advies, of een natuuropdracht, een schrijfopdracht of ik doe een kaartlegging voor jou. Het kan ook een combinatie hiervan worden. Net wat het juiste voelt bij jouw vraag. 

Na 2 weken neem ik nog een keer contact met je op om te vragen hoe het met je is en wat het je gebracht heeft. 

Een e-mailconsult bedraagt €30,00


Mijn opleiding

Na de middelbare school heb ik een secretaresse opleiding gevolgd en inmiddels werk ik al meer dan 30 jaar in dit vak.

 Het werk als Bewustzijnscoach doe ik momenteel naast mijn baan in loondienst. Aanvankelijk hield ik mijn blog bij voor mezelf en om in contact te blijven met gelijkgestemden (mensen die hun leven wilden vereenvoudigen en op zoek waren naar zingeving), maar ik merk steeds vaker dat er behoefte is van lezers om wat specifiekere ondersteuning te krijgen bij hun eigen ontwikkeling. 

Wat mijn werk als secretaresse en het coachingswerk gemeen hebben is dat ik een voorkeur heb voor ordenen en verbinden. Een aantal jaren geleden deed ik een archiefopleiding en als er iets geordend of gerangschikt moet worden, dan word ik daar nog altijd net zo blij van als toen ik vroeger bibliotheekje speelde. De rode draad in mijn werk is het zoeken van verbanden, niet alleen in spullen, maar ook in onderlinge (werk)relaties. 

In 2011 begon ik aan de 7 jarige opleiding Meditatie en Spirituele Psychologie, die ik inmiddels afgerond heb. Bij Spirituele Psychologie ligt de nadruk op het gevoel, door te voelen ga je beter ervaren wat voor jou klopt. Waar je voorheen je eigen gedragingen niet goed begreep, ga je ze in spirituele psychologie beter begrijpen. Begrijpen door te ervaren. Je gaat meer heelheid ervaren. 

Mijn begeleiding is helemaal toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Ik maak daarbij gebruik van de kennis van de opleiding Meditatie en Spirituele Psychologie en aanvullende trainingen en workshops die ik gevolgd heb – zoals overgeërfde trauma’s, schaamte, karakterstijlen of intuïtieve massage. Het hele jaar door volg ik meditatiebijeenkomsten of doe mee aan intervisies. Ook maak ik gebruik van boeken die ik gelezen heb en put uit mijn eigen ervaringen.Warme groet,
AnitaGeen opmerkingen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!