Schooltraktatie : schateiland en een soepstengel hengel

Mijn blogposts van de laatste dagen zijn een beetje eclectisch. Het is een beetje een allegaartje. Dat komt door een opborrelende voorjaarsschoonmaak en daar hoort de schoonmaak van blogideeën bij. Sommige ideeën vind ik leuk voor dit blog, maar blijven liggen omdat ze wat rubriekloos zijn of omdat ik denk dat jullie er ook heel goed zonder kunnen. 

Maar goed, het is vakantietijd, iedereen heeft wel wat anders te doen, dus een mooi moment om er een paar blogposts door te jassen. Dan ben ik die ideeën ook maar weer kwijt. Want weggooien vind ik dan weer zonde ;-)

Het is al weer maanden geleden dat Gemma en Ellie 7 jaar werden. Ver van te voren zoek ik op pinterest ideeën voor een schooltraktatie. Omdat ze samen trakteren probeer het zo uit te kienen dat de traktaties een beetje uitgebalanceerd zijn. Een beetje zoet en een beetje hartig. Niet te duur (dat lukte me niet met de vlinderzakjes) en iets waarmee Gemma en Ellie kunnen meehelpen om het te maken. Deze keer waren de traktaties ook nog eens 'in thema'.

Ik maakte - samen met de meiden - schateilandjes van (zelfgemaakte) eierkoeken, een schatkistje (kant en klaar) en we knutselden er palmbomen bij.


Bij een onbewoond eiland hoort het gevaar van een haai!  Ik gebruikte kant-en-klaar soepstengels, we knoopten er snoepveters aan en een snoephaai. 


De meiden waren superblij met hun traktatie! Dat is voor mij nog het meest genieten; de voorpret, de rituelen van het uitkiezen, maken en uitdelen. Ze denken heel erg mee hoe het helemaal in stijl opgediend kan worden. Heel wat anders dan het blokje kaas of worst wat ik mij van vroeger herinner!

Wil je het sjabloon van de palmbomen? Klik hier
Nieuwsgierig naar het recept van de eierkoeken? Klik hierWarme groet
Anita!


7 opmerkingen

 1. Geweldig! Echt superleuk en lekker. Wat een lieve moeder ben je!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldige traktatie. Kan me voorstellen dat de meide dat leuk vinden, weer eens iets heel anders. Leuk dat ze zelf ook mee doen.
  Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eer komt ook toe aan pinterest, maar uiteindelijk wordt het helemaal ons eigen ontwerp.
   Tot de volgende keer.

   Verwijderen
 3. Het zijn ware kunstwerkjes. Erg leuk gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die zijn leuk zeg!! Mijn dochter is over een poos jarig, dan kan ik deze inspiratie ook wel gebruiken haha :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat superleuk bedacht! Ik had daar ook altijd zo'n plezier aan, maar die tijd is alweer voorbij helaas!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!