Zielelezing

Mijn schoonmoeder kent een vrouw die zielelezingen doet. Harma heet ze en ze heeft een eigen atelier aan huis. Atelier Sprookjeskroon (klik) is een prachtig tuinhuis achter op haar tuin. Een oase waarin je je kunt terugtrekken.

Mijn schoonmoeder en ik waren erg geïnteresseerd in een zielenlezing en omdat Harma het al heel lang niet gedaan had, bood ze aan om ons kosteloos een zielelezing te geven. Dat gaf haar de gelegenheid om er weer een beetje 'in' te komen, want ze wil haar activiteiten voor het atelier graag weer oppakken.

Handgemaakt engeltje. Atelier Sprookjeskroon


Een paar weken geleden togen mijn schoonmoeder en ik naar Midwolda. Een beetje nerveus waren we wel. Welke boodschap zou de spirituele wereld voor ons hebben? Zou het troostrijk zijn of zou de boodschap belastend zijn?

Hebben we een ziel?
De ziel wordt omschreven als het onstoffelijk deel van onszelf, het deel van onszelf wat onsterfelijk is. Wanneer ons lichaam sterft, wordt de ziel weer teruggegeven aan Het Grote Geheel. Later gaat zo'n ziel weer naar een nieuw mens. Sommigen noemen dat reïncarneren. Van sommigen wordt gezegd dat ze een oude ziel hebben.
De sterkste ervaring met zielen die ik zelf had was op het moment dat mijn oma overleed. Ik zag haar kort nadat ze was overleden en toen was ze nog echt mijn oma, alsof ze sliep. Op de dag van haar begrafenis zag ik haar weer en toen zag ik dat ze 'leeg' was. Haar lichaam was nog slechts een omhulsel.

De zielenlezing
We begonnen met een kopje thee en even wat babbelen. Van te voren hadden we al voor onszelf een vraag bepaald. Een levensvraag waar we graag antwoord op wilden. Het kan een vraag zijn waar je mee worstelt, iets wat je blokkeert of waar je mee verder wilt.

Harma legde haar handen op de mijne en begon te vertellen. Wat zij ziet zijn beelden van een van je vorige levens. Die beelden zullen passen bij jouw vraagstuk. Ze vertelt het op een beschrijvende manier. Hoe de mensen er uit zien (welke huidskleur), hoe de omgeving er uit ziet. Hoe jij in je vorige leven de wereld ervaart. Door de manier waarop ze het vertelt ontstonden er bij mij ook beelden. Niet als visioenen, maar zoals wanneer je een boek leest je er een voorstelling bij maakt. Opvallend was wel dat toen ik beschreef aan welke kant de rotsen waren en aan welke kant de tenten stonden, dit precies zo was zoals Harma het ook duidde met haar handen.

Harma heeft met heel veel zorg en aandacht de lezing gedaan. Ze heeft zich er helemaal in ingeleefd. Na afloop hebben we nog even nagesproken over hoe ik het kan integreren in mijn huidige leven. Ik vond het een schitterende ervaring, heb er erg van genoten en heb er heel veel aan gehad. Ik ervaar het als een symbolische boodschap. Ik heb me niet letterlijk verplaatst in de persoon uit dat vorige leven. Het heeft mij inzicht gegeven in moeites die ik al mijn hele leven ervaar. (Dit leven dus ;-)) De dualiteit die ik kan voelen in contact met de buitenwereld.
Van de beelden die ik zag heb ik geprobeerd een tekening te maken. Het zal jullie misschien niet zoveel zeggen, maar het gaat ook meer om de impressie.

nederzetting links, een klein stroompje in het midden, rechts rotsen. 

Mijn ziel in zijn andere leven als oudere man en kleinkind


De lezing werd opgenomen en na afloop kregen we deze als geluidsbestand per mail toegestuurd. Als aardigheidje kregen we een klein engelensieraad mee (zie foto bovenaan deze blogpost). Die maakt Harma ook zelf.

Mijn schoonmoeder en ik waren erg onder de indruk van de ervaring en hadden heel wat om na te praten in de auto. Mij smaakte het in ieder geval naar meer. Nog een zielelezing? Een atelier in onze tuin waar ik meditatieve healings geef? Ik zie het wel voor me.

Op de website van Atelier Sprookjeskroon zag ik dat Harma in april en mei workshops gaat geven Ontmoet je beschermengel en In contact met je engelenzieleteam. Voor wie geïnteresseerd is, klik hier. 

Lieve groet
Anita

13 opmerkingen

 1. Wat bijzonder! Heel erg interessant! Wist je van tevoren al wat je wilde weten? Ik vind dat altijd lastig, laat zoiets meestal maar over me heen komen. Ook goed natuurlijk. Fijne week! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had ver van te voren twee vragen en kort van te voren bleef er een overkoepelende vraag over. Ons was ook gevraagd om van te voren een vraag te formuleren. Verder ben ik er ook open ingestapt.

   Verwijderen
 2. Oh wauw klinkt wel heel bijzonder. Zelf zou ik het niet zo snel doen denk ik :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was inderdaad een heel bijzondere ervaring. Het is wel iets wat binnen je interessegebied moet liggen, denk ik.

   Verwijderen
 3. Wat mooi! Het lijkt me een heel bijzondere, maar leerzame ervaring!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi beschreven zo vanuit jezelf, dank je daarvoor! Het was prachtig om dit voor jullie te mogen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was echt heel bijzonder. Naarmate de dagen verstrijken merk ik pas hoe lang het doorwerkt. Nogmaals dank!

   Verwijderen
 5. Linkt mij een mooie ervaring waar je nog vaak zal over mijmeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het klinkt als een heel bijzondere ervaring!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het was inderdaad een heel bijzondere ervaring. Het blijft ook langer bij me dan ik had kunnen denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een bijzondere ervaring, het vragen beantwoord en vragen opgeroepen.
  Groet El

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!