Patroon poppenluier

Dit patroon voor een poppenluier maakte ik omdat ik a) van naaien hou haha b) mijn kinderen met poppen in de weer waren c) mijn kinderen zelf ook wasbare luiers droegen.

Meestal ben ik niet zo van de patronen, tenminste niet voor wat ik zelf bedenk, maar het patroon voor deze poppenluier heb ik uitgewerkt en opgeschreven. Dit patroon durf ik dus met een gerust hart op mijn blog te zetten.




Wil je op de hoogte blijven van mijn inspirerende blogs? Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief. 


Want waarom zou je alleen je eigen kinderen wasbare luiers om doen? Met deze wasbare poppenluier kunnen kinderen eindeloos hun pop of knuffel verschonen (en het geeft véél minder was dan babyluiers ;-)). Een kleine pop, een grote pop, een knuffel...maakt niet uit, ze passen altijd. En je hebt geen onnodig afval. 





 Klik hier voor het gratis patroon van de poppenluier. 

Heb je geen zin of tijd om zelf te gaan naaien? Stuur me dan gerust een mailtje, ik heb er altijd wat op voorraad liggen. 


Warme groet,
Anita


==================================================================

In 2012 begon in mijn leven te vereenvoudigen door het opruimen van mijn huis. 


Mijn belevenissen over opruimen en minimaliseren, over eenvoudiger leven ben ik bij gaan houden op dit blog. Hier lees je mijn terugblik. Omdat ik het een enorm leerzaam proces vond - en nog steeds vind - ben ik blijven bloggen en vertellen over hoe je op een praktische manier meer richting aan je leven kunt geven en veerkrachtiger wordt en een groter gevoel van zingeving krijgt. 


Wil je op de hoogte blijven, meld je dan aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief. Elke maand deel ik mijn gedachtes, meditaties of tips die passen bij het seizoen. 

11 opmerkingen

  1. Wat leuk dezr luiers voor poppen. Heb je de maat van het patroon voor mij? :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Arjanne,
      Ze zijn leuk hè :-)
      Ik heb het patroon uitgetekend op een A4-tje. De luier past op kleinere poppen en ook op grotere poppen. Iemand heeft de luier bijvoorbeeld gekocht voor haar antroposofische zonnekindpoppen. Hierboven in de tekst staat de link naar het patroon. Als je er niet uit komt, laat maar weten.
      groeten Anita

      Verwijderen
  2. Hallo Arjanne,

    Heel leuk de luiertjes en bedankt voor je gratis patroon, alleen heb ik nog een
    vraagje: waar haal/bestel je de zachte klittenband?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk om te horen!
      Ik herinner me dat ik de klittenband online heb besteld. Het zat op twee grote rollen, eentje met de zachte en eentje met de ruwe. Ik heb net gezocht, maar kon niet 1-2-3 terugvinden waar ik het besteld heb. Volgens mij was het via MP, maar wel bij een soort groothandel. Ik zoek nog even verder en als ik een adres vind, dan laat ik het weten.
      Hartelijke groet, Anita

      Verwijderen
  3. Ohh hoe schattig zijn deze, bedankt heb ze gelijk opgeslagen voor de kleine meid van de buren 😍👍
    En bij deze nog de allerbeste wensen voor een creatief en gezond 2021

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Je buurmeisje zal er blij mee zijn.
      En dank voor je nieuwsjaarswensen. Voor jou ook een heel gezond en creatief jaar.

      Verwijderen
  4. Mooi patroon! Heb je er ook een naaibeschrijving van? Groetjes Dineke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Dineke,
      Op het patroon dat je kunt downloaden staat een eenvoudige beschrijving, maar dat is heel erg basic hoor. Kun je daar mee uit de voeten?
      De werkwijze is ongeveer als volgt: Je knipt de delen uit. Eerst naai je een strook klittenband op elk van de delen. Daarna leg je de delen met de goeie kant op elkaar. Aan een kant laat je een opening. Je keert de luier om en naait dan de opening dicht.

      Verwijderen
  5. Vraagje heb je toevallig ook luiers met het patroon van jokie en jet of iets anders van de efteling? Of is het mogelijke om deze te maken (tegen betaling uiteraard)? Gr Sanne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Sanne, wat een originele reactie. Ik moest Jokie en Jet even googelen, maar nu heb ik er een beeld bij. Wil je me een mail sturen? Ik heb een website gevonden die deze stoffen verkoopt. Misschien kunnen we contact hebben over welke stof je het mooist vindt.

      Verwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!