Deze week; een taart, spelende kinderen, een hond en een publicatie

Deze week was nat. Heel erg nat. Gisteren kwamen de meiden en ik als drie verzopen katjes terug van school. Ik had vanuit het werk nog snel-snel boodschappen gehaald, maar ik was erg laat op het schoolplein. Dat nam Ellie me niet in dank af. Thuis iedereen lekker het huispak aan.
Ik ben blij dat ik vorige week nog twee broeken in de opruiming heb gekocht voor mezelf. Weliswaar uit de voorjaarscollectie, maar wel lekker warm.

Zondag kwam zwager met zijn nieuwe hond Myla op visite. Zijn vorige hond heeft hem ruim 16 jaar gezelschap gehouden. Dan is het opeens wel heel stil in huis zonder hond....gelukkig brengt Myla daar nu verandering in. Het is in ieder geval een schatje. De meiden hebben erg leuk met haar gespeeld. Zowel hond als kinderen waren na een paar uur uitgeteld.Het Heel Holland Bakt - seizoen is weer begonnen. En omdat kijken naar HHB niet zo leuk is, als je zelf op de bank zit met een digestive koek, maak ik er iets lekkers bij. Deze keer een (no bake) ayurvedische taart. Het recept komt uit Koken voor de zintuigen. Het staat in het boek als nagerecht, maar dat begrip nemen we ruim. Met een bodem van dadels en amandelmeel, laagjes met kokosmeel en ananas, peren, yoghurt, frambozen, agaragar. Verrukkelijk!Maandag had ik niet veel puf, dus schroefde het werktempo wat lager. Wel maakte ik de vaatwasser schoon. Daarover morgen meer.Dinsdag voelde ik me energieker. Tussen de middag geluncht met een collega en een leuk gesprek gehad. Ik nam de Tosti XL. Het grappige was dat het broodje op de Engelse kaart gegroeid was naar een XXL.


 's Avonds ging ik even langs bij mijn ouders, even bijpraten en kijken hoe de nieuwe inbouwgashaard was geworden.

Ik probeerde weer eens zelf brood te bakken. Deze keer met een broodmix. Nu ben ik wel tevreden over het resultaat. Eens kijken hoe ik van daaruit verder kan werken naar een brood met losse ingrediënten. 

Vorige week waren Michel en ik niet zoveel avonden tegelijk thuis, dus geen gelegenheid om samen Orange is the new black te kijken. Deze week was er meer tijd voor. Ik kijk er graag naar, dat gevoel dat ik wil weten hoe het met die dames afloopt.

Ik ben weer begonnen met vaatdoekjes breien. Een poging om de cadeautjeskast te vullen met cadeautjes die geschikt zijn voor een gastvrouw. Het geeft me veel plezier, dat breien. In de loop van de dag kan ik me er al weer op verheugen om 's avonds op de bank te gaan breien.Vanmorgen lag het nieuwe Meerlingen Magazine van de NVOM op de mat, met mijn inzending. Helaas was er geen plek voor foto's, maar gelukkig op dit blog wel. Het stukje heet Spiegelzuster en ik plaatste het hier in januari van dit jaar. Destijds had ik er ook foto's van het web bij, maar nu heb ik die foto's vervangen door foto's van onze eigen kinderen.Gisteravond probeerde ik een recept van de site Smakelijck: nasi zonder pakjes en zakjes. Het was super geslaagd, ik heb er flink in gegeten. Dit recept mag blijven.De meiden speelden veel thuis. Gemma is niet heel fit, vanmorgen had ze hoofdpijn en buikpijn. Ze is wel naar school, maar vanmiddag doen we het lekker rustig aan.
Dat komt mij ook wel goed uit, want ik bereid me weer voor op een weekend mediteren. Daar wil ik vanavond niet buiten adem binnenvallen.

Fijn weekend allemaal!
Anita

Ps: die laatste foto's heb ik er op gezet vanaf mijn ipad, maar die krijg ik niet gecentreerd.

3 opmerkingen

 1. Ik kende "Spiegelzuster" nog. Mooi stukje en gefeliciteerd dat het geplaatst is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een leuk verslagje van een flink druk weekje. Dan zie je eens hoe veel je in een week kunt stoppen.
  Fijn weekend,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ziet die taart er heerlijk uit en fijn dat je s'avonds weer lekker op de bank aan het breien bent.
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!