Hoe maak je maanwater?





Elke volle maan heeft zijn eigen specifieke energie. Energie die past bij de maan van dat seizoen. Dat vind ik zo mooi aan het leven met de maan; dat je je elke keer in een andere fase bevindt en je je gevoelens kunt spiegelen in de maan. Of de maan houdt jou een spiegel voor. Het is maar net van welke kant je het bekijkt ;-).

Die volle maan energie is zo ontzettend krachtig, dat je er op aarde 'last' van kunt hebben. De mens bestaat tenslotte voor 70% uit water, dus als de maan de getijden kan beïnvloeden, dan heeft het zeker ook invloed op de mens. Helemaal als je meer in het ritme van de seizoenen leeft, dan word je steeds ontvankelijker voor de maanenergie.

Je hebt vast wel eens gehoord van maanwater. Maar wat is dat nou precies en wat kun je er mee?
Wanneer je water oplaadt in het licht van de maan, dan 'vang' je als het ware die krachtige energie in een potje. Vervolgens kun je dat water opdrinken om jezelf helemaal te vullen met die specifieke energie. Je kunt er ook je plantjes water mee geven of aan je huisdier geven als je denkt dat zij die energie kunnen gebruiken.




Hoe maak je maanwater?


Je hebt er helemaal niet veel bijzonders voor nodig: een schone pot of schone fles - met deksel of dop. Dit vul je met kraanwater of bronwater en je zet het 2 (of 1 of 3 dagen, komt niet zo heel nauw) vóór volle maan buiten. De dag na volle maan haal je het weer binnen.
Als je het helemaal goed wilt doen, dan haal je je potje(s) dagelijks voor zonsopkomst weer binnen, want anders heb je eerder zonnewater als maanwater.

Als je edelstenen hebt, dan kun je die ook opladen bij volle maan. Voor de meeste edelstenen geldt dat ze regelmatig onder de kraan afgespoeld moeten worden. Dan zijn ze weer geneutraliseerd. Vervolgens kun je ze weer opladen bij het licht van de maan.

Als je edelstenen in een pot of fles water buiten zet, dan raad ik het niet aan om dat water op te drinken, vanwege eventuele metalen. Water wat je wilt opdrinken echt in een aparte fles of pot doen.

Je kunt dit ritueel uitbreiden met een meditatie of een affirmatie. Het doen van een vergevingsritueel werkt ook heel louterend. Bijvoorbeeld uit het boek Leven met de maan van Yasmin Boland.

De lamp op de foto is een maanlamp - een ledlamp op een houten standaard - en was een verjaardagscadeau van mijn echtgenoot <3.

Warme groet,
Anita


4 opmerkingen

  1. Ik kende het verschijnsel van maanwater nog helemaal niet. Ik vind het wel wat hebben moet ik zeggen!

    nicole@huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maanwater als zodanig ken ik ook niet wel op een andere manier. Je begrijpt vast wat ik bedoel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!