vrijdag 13 januari 2017

Tosti's maken in de Airfryer

Na mijn geslaagde tosti's in de grillpan, was ik in de veronderstelling dat vanaf nu altijd tosti's in de grillpan zouden bakken. Niet meer in het tostiapparaat.

Daar dacht de man heel anders over. Hij dacht waarschijnlijk: 'dat kan ik overtreffen met de Airfryer'.

Mmmm...tja...die man van mij heeft wel een beetje gelijk gekregen.
Nòg minder gedoe met pannen, want die grillpan is de onderste van een stapel schalen.
Enige voordeel wat de grillpan heeft is dat je er veel tosti's tegelijk in kunt leggen. Het voordeel van de grillpan ten opzichte van een tostiapparaat was dat je meer kunt doen met een grillpan dan alleen tosti's bakken. Maar met een airfryer kun je ook veel meer dan alleen patat bakken. Je kunt er dus tosti's in maken. Ik bakte er ook een keer een cake in. Eieren koken? Kan ook.

Tosti's maken in de Airfryer is heel simpel. Je legt de tosti's in het mandje. Ik kreeg er twee in de Airfryer XL. Zet de temperatuur op 200˚ voor de duur van ca. 6 minuten. Zet de lade op een kier, anders wordt het te krokant. Meer niet. Je hoeft het alleen nog maar op te eten.
ik kreeg er twee in het mandje van de XL

geen karakteristieke grillstrepen, maar verder mooi goudbruine kleur.

6 opmerkingen :

 1. Ik denk dat jou manier goedkoper is tenminste als je op gas kookt.
  Mijn grilpan stond ook altijd onderop maar daar heb ik iets opgevonden. Ik had een oud rekje uit een magnetron en dat onderin het kastje gelegd, nu zet ik ze aan de zijkant omhoog in het rekje. Geen gedoen meer om een pan te pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat slim dat dat ook kan.
  Fijn weekend,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!