Tosti's maken zonder tosti apparaat

Er was een fase waarin ik bedacht dat ik de elektrische apparaten in huis wilde terugbrengen.
Totdat ik me herinnerde dat ik tig jaar geleden ook al zo'n manie had en besloot mijn elektrische wakker te vervangen door een mechanische.
De eerstvolgende ochtend waarin hij afging schrok ik me een hartverzakking. Ik moest een kwartier bijkomen van het lawaai. Ik schoof de wekker door naar mijn oom. Eentje van de oude stempel, die zijn wekker in een bakje met centen af liet gaan. Hij was wel achterdochtig. Er mankeerde vast iets aan die wekker, want waarom zou ik 'm anders wegdoen. 

Maar goed, toch komt er wel eens een idee voorbij waar je zelf niet aan gedacht zou hebben, waardoor er onverwacht nieuwe mogelijkheden ontstaan. 

Zo zag ik in de nieuwsbrief van de dille en kamille (u weet wel, die leuke winkel) hoe ze tosti's in een grillpan maakten. Nou, daar zou ik nou zelf noóit aan gedacht hebben.
Zo'n grillpan heb ik wel (je moet er niet speciaal een voor kopen vind ik, hooguit bij de kringloop - die van mij is van de ikea voor het geval je je dat afvroeg) en ik probeerde het uit.
Ik legde er nog een gietijzeren poffertjespan bovenop, zodat de streepjes lekker in de tosti brandden. 
Resultaat: lekker knapperige tosti's. Geen geknoei met kaas in het tostiapparaat. Plek voor meerdere tosti's tegelijk. Makkelijker schoonmaken en het brood wordt ook niet zo geplet.

De kinderen hadden geloof ik wel commentaar dat het geen 'echte' tosti's waren, maar het belette ze niet om hun bord leeg te eten.


poffertjepan er bovenop voor extra gewicht - maar kan ook heel goed zonder

iets te lang aan een kant laten liggen. 

goudbruine tosti's!
Eet smakelijk!


Michel deed ook nog een experiment. Hij maakte de tosti's in de airfryer. Da's dan wel weer een apparaat met een stekker, maar niet een apparaat uitsluitend voor tosti's. Daarover een volgende keer

10 opmerkingen

 1. Lekker! En reuze handig in de pan. Zien er mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bak ze altijd in mijn koekenpan. Niet bestempeld als de echte door mijn kinderen maar wel net zo lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De anti-aanbaklaag van mijn tosti-ijzer was zodanig beschadigd dat ik het ding pardoes in de container heb gekieperd. Tosti's uit de koekenpan zijn door mijn kinderen inmiddels ook goedgekeurd dus dat houden we zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammie , dat ziet er lekker uit, zo'n grillpan heb ik ook nog staan, dit ga ik proberen,
  Fijne dag Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gril mijn tosti;s (in de gril). Gelukkig heb ik eindelijk lekker glutenvrij brood gevonden om tosti's mee te maken; van Schar. Dit brood wordt ook lekker bruin. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb wel een airfry, nog geen tosti in gemaakt. Ik maak een tosti in de combi oven. Op het rekje leggen en dan grillen paar minuten omdraaien en weer grillen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je reactie! Welkom! Ik kan het wel waarderen een haan in het kippenhok. Ik weet dat er nog minstens een andere mannelijke lezer is (Benjamin, ben je er nog?) maar inderdaad, mannen zijn in de minderheid.

   Verwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!