Maandagse Motivatie #16

 



Het thema voor deze week is: Wees voorbereid. 

Niks is zo saai als alles plannen en voorbereiden. Maar het is onontkoombaar wanneer je er genoeg van hebt om steeds achter de feiten aan te lopen. Wanneer je gek wordt van jezelf omdat je de simpelste dingen vergeet. Zorg dat je voorbereid bent. 


Het ene wat je kunt doen is: versimpelen door spullen te minderen. 


Het andere wat je kunt doen is: vooruit denken. 


Maak een boodschappenlijstje. Leg een kladblok op je aanrecht of een andere plek die handig is voor jou. Noteer gedurende de week welke items je moet halen. Voor de echt vergeetachtigen onder ons: maak een foto van je boodschappenlijstje voordat je gaat winkelen, voor het geval je op een of andere manier toch het lijstje weer thuis laat liggen of halverwege het boodschappen doen kwijt ben geraakt. 


Let op je kalender voor verjaardagen. Denk vroegtijdig na welke cadeaus je wilt kopen voor de jarige. Koop het op tijd, zodat je niet last-minute (en meestal duurder dan gepland) erop uit hoeft om iets te kopen. Je kunt ook alvast nadenken over welke cadeaus er voor de feestdagen geregeld moeten worden. Heb je jonge kinderen; schrijf op wat ze op hun verlanglijstje willen. Kinderen roepen namelijk snel 'die wil ik'. Ik zei dan altijd: zet maar op je verlanglijstje. Dan merk je na een paar maand vanzelf welke items ze écht graag willen en welke in de vergetelheid raken. 


Afhankelijk van de regio waar je woont, zijn de scholen alweer begonnen of gaan binnenkort beginnen. Ga tijdig op pad om schoolspullen te kopen. Voor basisschoolkinderen is dat bijvoorbeeld: een nieuwe tas, nieuwe gymschoenen, sportbroek, broodtrommel of drinkbeker. Je kunt het nieuw kopen of een oproep plaatsen op de plaatselijke facebookgroep of vragen aan kennissen. 


Denk ook vooruit met het bestellen van nieuwe medicijnen of afspraken bij huisarts of specialist. Levertijd van medicijnen is heel wisselend en het plannen van een afspraak bij een huisarts of andere zorgverlener (denk aan pedicure, fysio) kan ook aan het eind van de zomer nog wel eens tegenvallen. 


Aanstaande woensdag is het weer Anti-uitstel Woensdag. Denk vandaag alvast na, of tref voorbereidingen voor wat je aanstaande woensdag kunt doen om het jezelf in de toekomst makkelijker te maken. 


Er zullen altijd onverwachte dingen gebeuren die je planning in de war schoppen, maar die zaken komen altijd van buitenaf. Als jij goed voorbereid bent op jouw kant van de planning, dan zijn verrassingen beter behapbaar. 


Fijne week gewenst. 


Warme groet, Anita


Als je iemand kent die ook motivatie kan gebruiken, stuur dit bericht gerust door.

Aanmelden voor de verzendlijst


Ik heb ook een gewone maandelijkse nieuwsbrief, hierin hou ik je op de hoogte van opruimtrajecten en vertel iets over een seizoensfeest. Je hebt ook toegang tot een mediatheek met oa meditaties en het verslag van mijn Jaar opruimen. Je bent van harte welkom om je via deze link in te schrijven. 


Geen opmerkingen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!