Maandagse Motivatie #15

 


Uitgeput


Je kunt je uitgeput voelen door teveel spullen. 
Door teveel werk. 
Door teveel verantwoordelijkheden op je bordje.
Door fysieke beperkingen. 
Door te weinig zinvolle bezigheden. 

Net als jouw energieniveau - jouw mentale veerkracht, jouw fysieke kracht, jouw ziel - uitgeput kan raken, zo kunnen ook jouw financien uitgeput raken. 


Kijk naar jouw geld, naar jouw financiële situatie, zoals je kijkt naar jouw fysieke en mentale gezondheid. Er zit namelijk helemaal niet zoveel verschil tussen die jouw energie en de energie van geld. Jij bént jouw geld. Net zoals je de energie van jouzelf maar één keer uit kunt geven, zo kun je ook je geld maar één keer uitgeven. 


Waar gaat jouw energie / geld naartoe?
Wat levert het jouw op?
Hoe kun je het weer aanvullen?


Om hierin je weg te vinden vraagt heel veel oefening. Je zult merken als je erop gaat letten, dat je een heel andere kijk op geld krijgt. Het wordt meer dan alleen getallen. Het wordt ook meer dan alleen iets wat van jou is, maar geld gaat relationeel worden. Vragen als 'naar wie gaat mijn geld (of spullen) naartoe?' 'Wil ik bijdragen aan iets waar ik niet achter sta?' 'waar komt mijn geld vandaan?' Dit soort vragen zul je je steeds vaker gaan stellen. 


Er is een leuk boek geschreven over dit onderwerp. Het heet Happy Money - door Ken Honda. 

Hij begin het boek met een verhaal over hoe hij op een congres of op een feestje een vrouw treft en zij wil graag in zijn portemonnee kijken. Hij vind dat opmerkelijk, maar doet het toch en zij kijkt erin en zegt 'ja, dit is happy money'. De les die Ken Honda geeft is dat je dankbaar moet zijn voor geld wat binnenkomt en net zo dankbaar moet zijn voor het geld wanneer je het uitgeeft. Die dankbaarheid is echt een aanrader om mee te oefenen. Door middel van dankbaarheid kun je van uitputting weer je reserves aanvullen. 


All the money circulated with love, care and friendship is Happy Money. 
~ Ken Honda


Een fijne week gewenst. 

Warme groet, 
Anita



Als je iemand kent die ook motivatie kan gebruiken, stuur dit bericht gerust door.

Aanmelden voor de verzendlijst

Warme groet, Anita

Ik heb ook een gewone maandelijkse nieuwsbrief, hierin hou ik je op de hoogte van opruimtrajecten en vertel iets over een seizoensfeest. Je hebt ook toegang tot een mediatheek met oa meditaties en het verslag van mijn Jaar opruimen. Je bent van harte welkom om je via deze link in te schrijven. 


Geen opmerkingen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!