Anita's Dagboek in een nieuw jasje

De terugkerende lezer had het vast al gezien: mijn blog heeft een heel nieuw jasje! Gloednieuw! Niet van de kringloop, niet van de weggeefhoek, niet macrobiotisch, rechtsdraaiend en ook niet eco.

Mijn platform is nog steeds het gratis Blogger, maar de layout heb ik geconsumeerderd met keiharde Amerikaanse Dollars. Het is het mij waard, want ik ben er dolblij mee!

Het plan om voor een andere layout te gaan leefde al heel lang in mijn hoofd. Soms leven mijn plannen daar zo lang, dat het lijkt alsof er niks concreets uit mijn handen komt en er niks gebeurt. Maar opeens komt het er allemaal uit en dan valt alles op z'n plek.

Het centrale idee was dat ik met mijn blog naar een volgende stap wilde. Professioneler, een stap omhoog, een stap voorwaarts. Weet niet welke naam ik er aan moet geven, in ieder geval wilde ik meer met mijn blog. Meer naar buiten treden. De boel beter bundelen, artikelen er af gooien en de overige artikelen duidelijker presenteren. Ik wilde daar nieuw uiterlijk bij. Iedereen zegt dat je aan de wordpress moet, maar ik ben gehecht aan Blogger. Het is wat ik gewend ben, maar het is ook erg gemakkelijk in gebruik en ach, misschien wil ik ook wel het tegendeel bewijzen, dat je met blogger ook een netwerk kan opbouwen. Toen zag ik bij down--to--earth een nieuwe layout die ik erg mooi vond. Even dacht ik dat ook zij van de blogger-wagen was gevallen, maar het bleek een layout van Georga Lou Studios. Ik bladerde door de beschikbare layouts (themes) en koos voor Felicity. Tip: als je op een blog komt waarvan je de layout mooi vindt, scroll dan helemaal naar beneden, daar vind je de naam van de layout en wel platform. Zo ontdekte ik Georgia Lou Studios.

Het advies is altijd om grote veranderingen te testen op een testblog. Dat deed ik halfslachtig en besloot toen dat ik niet langer kon wachten en ging in een keer over. Omdat ik die dag de tijd had om het te doen. En Georgia Lou Studios blijkt niet alleen de layout te leveren, maar ook een hele reeks supersimpele tutorials. Dat ik blogger al ken, scheelt echt een slok op een borrel met installeren. Dat was echt super makkelijk.

Dat deed ik niet voordat ik van mijn oude blog een backup had gemaakt. En niet voordat ik al mijn blogposts per jaar had laten afdrukken bij blog2print. Dat was ook al zo'n consumeerderige uitgave en al die jaren als wens in mijn hoofd leefde. Die alleen maar mogelijk was omdat ik de laatste jaren veel zuiniger ben gaan leven. Ik zal in een aparte blogpost nog uitleggen hoe dat werkt; een afdruk maken van je blog bij blog2print, want er waren veel lezers die er in geïnteresseerd zijn. Daar kom ik later op terug.Wat heeft mijn nieuwe layout?

Eigenlijk alles wat mijn oude layout ook had (haha), maar dan eigentijdser, professioneler, meer eenheid en gewoon net iets beter. Het fijne van mijn nieuwe layout is dat ik ontdek dat ik eigenlijk alles al heb, maar dat ik het gewoon beter moet presenteren; een zakelijke facebookpagina, een zakelijke pinterest, een zakelijke instagram...die buttons vind je in de rechterbalk.
Met de slide aan de bovenkant ben ik heel erg blij en de instagram slide aan de onderkant van het blog vind ik ook helemaal van deze tijd.

Gaandeweg ga ik nog meer ideeën uitwerken; zo wil ik alle blogposts over EenKastjePerDag bundelen in een e-book. Da's makkelijker lezen en daardoor staan er ook niet zoveel blogposts meer in het archief. Soms zocht ik namelijk zelf iets en kon het niet terug vinden....

Advertenties

Sinds een paar jaar heb ik advertenties op mijn blog. In het begin wilde ik het niet. Ik vond het storend bij anderen en hoe kon ik schrijven over consuminderen en tegelijk advertenties op mijn blog hebben? Maar sinds een paar jaar dus wel. Het blijft altijd een beetje zoeken naar wat ik wel wil en wat ik niet wil. Ik probeer een beetje te sturen op welke advertenties er te zien zijn, maar geen idee in hoeverre dat ook echt zo werkt. Zo keur ik handmatig advertenties van Adsense goed of af. Dan zie ik advertenties voorbij komen om te keuren a) van bedrijven waar ik nog nooit van gehoord heb b) van bedrijven waar ik op zich niks op tegen heb, maar waar ik zelf niet zou kopen. Tja, de ene keer keur ik 'm goed, de andere keer keur ik 'm af. Geen idee overigens of dit de geëigende manier is, ik probeer ook maar wat uit.

Als vanouds

Stiekem is er helemaal niet zoveel veranderd aan mijn blog :-). Alle artikelen zijn nog hetzelfde. Ik ben nog hetzelfde en ik ga ook gewoon door op dezelfde manier. Grappig aan het blog van Down to Earth is ook dat zij haar gekochte layout inmiddels al weer zoveel heeft aangepast, dat het er bijna weer uitziet zoals ze het altijd al had.

Toch ook nieuwigheidjes

Er wonen nog meer plannen in mijn hoofd die op hun beurt wachten om er uit te komen. Een nieuwsbrief is daar een van, het ebook is een ander idee en de naam van mijn blog heb ik nog niet in de vorm van het layout. Zo blijk ik in het eenvoudiger leven toch best wat ambities te hebben :-).

Ik hoop dat jullie net zo enthousiast worden van mijn nieuwe blogjasje als ik!

Warme groet
Anita

Ps: de linkjes naar Blog2Print en Georgia Lou Studios zijn niet gesponsord, gewoon bedoeld ter informatie.


25 opmerkingen

 1. Wat mooi geworden. Wat een moed ! Maar echt super
  Groe Manon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ja, dit was best een gewaagde stap voor mijn doen.

   Verwijderen
 2. Het is echt prachtig geworden. Heerlijk rustige uitstraling, maar niet saai.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Het is inderdaad zoeken naar een juiste mix tussen rustig en wel alle informatie en toch niet saai.

   Verwijderen
 3. Het is mooi geworden!
  Zelf blijf ik voortdurend sleutelen aan de gratis layout, maar zo mooi als dit krijg ik het niet. Misschien toch eens verder kijken...
  Leuk dat jij er ook voor kiest bij Blogger te blijven. Ik heb zelfs een heel blogartikel klaar staan over mijn zoektocht, verhuizingen en uiteindelijk mijn terugkeer naar Blogger ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, dat is bijzonder! Ik ben heel benieuwd hoe naar je stuk over je blogomzwervingen.

   Verwijderen
 4. Ziet er supermooi uit, mijn complimenten. Wat leuk ook dat je oude blogposts in boekvorm af hebt kunnen laten drukken zeg. Als er dan online iets mis gaat heb je ze zo nog en je bladert het gemakkelijk even door. Leuk! :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies wat je zegt: dat doorbladeren op papier gaat een stuk makkelijker dan online. Ik heb nu al een paar keer een van mijn blogboeken opengeslagen en dacht 'he, da's waar ook. dat had ik ook een keer geschreven!'

   Verwijderen
 5. Even wennen, maar mooi!!! Groet Rinske

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat snap ik heel goed, dat het even wennen is. Ik hou zelf eigenlijk graag dingen bij het oude, maar aan deze verandering was ik wel toe.

   Verwijderen
 6. Dat is een flinke stap geweest en wat goed om te lezen dat je een Blogger bent gebleven! Ik vind het helder, duidelijk en mooi. Goed gedaan!
  Je advertenties zijn mij niet eerder opgevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel.
   Als jouw de advertenties niet eerder waren opgevallen, dan heb ik het goed gedaan :-)

   Verwijderen
 7. Mooi! En vooral knap dat je het hebt aangedurfd. Ik wil ook liever niet overstappen naar Wordpress, maar de vindbaarheid en dus het opbouwen van volgers moet daar een stuk beter zijn. Maar ben blij dat ik blogger nu onder de knie heb. Bedankt voor je tips! En leuk trouwens dat je de blogboeken hebt besteld! Was vast een flink bedrag al die boeken samen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te lezen dat er meer mensen als ik zijn die liever bij blogger blijven. Ik denk dat het opbouwen van volgers ook op blogger kan. We zullen zien of ik dat ook onder de knie ga krijgen.

   Verwijderen
  2. Het was inderdaad een flink bedrag samen. Na al die jaren zuinig zijn en voor me uit schuiven, vond ik dat ik het nu wel naar mezelf kon verantwoorden. En ik had eerst 1 boek besteld om te kijken of het wat was, waarna ik regelmatig een mail kregen voor 30 of 35% korting op mijn volgende bestelling. Dus heb ik alle volgende jaren klaar gezet en gewacht op de korting van 35%. Daardoor viel het uiteindelijk nog weer mee, hoewel het wel een groot bedrag in 1 x blijft.

   Verwijderen
 8. Jaaaaa, echt wow. Ik ga ook kijken voor een andere template. Ziet er super uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Het is uiteindelijk ook helemaal niet zo duur, het duurste template is $30

   Verwijderen
 9. Ik vind het mooi geworden, Anita. Erg herkenbaar ook wat je er over schrijft; je besluit om meer van jezelf te laten zien. Ik kan me voorstellen dat je daar even over moest nadenken, maar hee... jij bent leuk, je blog is leuk, dus waarom niet? Die boekjes vind ik ook echt een goed idee. Succes met alle plannen, ik vind ze top!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel lieve Lilian!
   Doordat je dit zegt, merk ik dat er toch altijd iets in mij blijft dat graag bevestiging wil :-)

   Verwijderen
 10. Whow dit is nog eens knap! Knappe layout maar ook geweldig knap dat je dat zo simpel kan installeren. Bij mij zou het angstzweet alweer uitbreken. Je wordt echt een professioneel blogster zo! :-) Die boekjes van je blog zijn geweldig. Daar droom ik ook stiekem van. Maar hoe dat ik dat moet aanpakken? Ik ben daar dus alweer onzeker over en ga er al maar op voorhand van uit dat me dat toch niet zal lukken.
  Echt hip hier hoor. Het was de dollars meer dan waard. Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je mooie complimenten. Misschien ben ik er inderdaad behendiger in dan ik zelf denk. Heel veel zoek ik zelf uit, via google, helpmenus, pinterest. Maar dit gekochte sjabloon er op zetten was zo verrassend simpel. Je blijft namelijk in het bekende dashboard werken dat je al kent van Blogger. Daarin veranderd er niets. ooo en dat scheelt een heel stuk!

   Verwijderen
 11. Mooi geworden! En succes met al je plannen, gaat vast allemaal op een eenvoudige manier goedkomen ��

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind je nieuwe jasje super!
  Ikzelf zit al jaren bij blogger, dik tevreden (maar voor mij is het maar hobby en er zijn niet reuze veel bezoekers)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!