Het zijn die simpele dingen die zo leuk zijn om zelf te maken. Zo simpel, dat je vaak zelf niet op het idee komt. Pindarotsjes bijvoorbeeld. Zo eenvoudig om te maken en als je je ingrediënten goed inkoopt, stukken goedkoper en/of lekkerder dan die van de winkel of speciaalzaak. En ontzettend leuk om met de (klein)kinderen te maken!
Ik gebruik altijd
doppinda's. Ont-dop ze, wrijf het vliesje er van af en zorg dat de pinda's in twee helften vallen. Smelt de chocolade van je keuze
au bain Marie. Bij de gesmolten chocolade doe je zoveel pinda’s totdat je het idee hebt dat er niets meer bij kan. Omscheppen zodat alle pinda’s bedekt zijn met chocolade. Dan met twee (koffie/dessert) lepels hoopjes er uit scheppen en op bakpapier of siliconenmat draperen. Vervolgens hard laten worden.
Hier had ik de chocolade van een Sinterklaasletter (plus een restje chocolade) en een zak doppinda's van 300 gr. en dit gaf 42 pindarotsjes.
Heel fijn weekend gewenst!
Warme groet
Anita
loading..
Oooh... dat gaat mijn kleindochter leuk vinden. Ik denk niet dat ze al eens pinda's heeft gedopt.Ze is er nu wel groot genoeg voor denk ik. Leuk idee!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk!!! Ik heb ook nog chocoletters liggen dus dat is een leuk werkje!!
BeantwoordenVerwijderenWat een leuk idee om met de overgebleven chocoladeletters te doen. Bedankt voor deze heerlijk tip. Het zal ons vast gaan smaken....
BeantwoordenVerwijderenPinda's doppen is jeugdsentiment en dat zijn de pindarotsjes ook! Leuk idee!
BeantwoordenVerwijderenLekker en veel goedkoper op deze manier. Fijn weekend en geniet maar niet met mate!
BeantwoordenVerwijderenKrijg spontaan zin om pinda's te doppen maar laat de chocola alweer een hele tijd staan. Wel een leuk idee!
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er heerlijk uit. Goed idee, ik ga ze eens voor mijn ouders maken.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Marijke
Dit lijkt me een geweldig lekkere tip! Om te onthouden!
BeantwoordenVerwijderen