Je huis reinigen met een smudge stick

Je kent het misschien wel, dat je een huis binnenkomt en dat je je onmiddellijk op je gemak voelt, je welkom voelt. Zo'n huis wat sfeer ademt. Het omgekeerde kan ook gebeuren; je komt in een huis waar de sfeer bedrukt is, of ronduit onplezierig. Je kunt het bijvoorbeeld ook merken als je in een huis komt waar ziekte is geweest of zwaar verdriet. Dat gaat in de muren en de meubels zitten, als het ware.Een tijd terug kocht ik voor het eerst een smudge stick (bijvoorbeeld hier). Een smudge stick wordt meestal gemaakt van (witte) salie bladeren en gebruikt om je huis energetisch te reinigen. Ik wilde dat ook wel eens op ons eigen huis uit proberen. Zou ik er oud zeer en oude patronen mee kunnen uiteedrijven? En ruimte maken voor nieuwe energie? Ik zette ramen van slaapkamers open en beneden deuren, voor zover dat kon. Ook de dakramen zette ik open. Ik stak mijn smudge stick aan en liep er mee door alle kamers van ons huis. Heel rustig en aandachtig. Op sommige plekken merkte ik dat de rookpluim flink was en op andere plekken bleef er maar een klein pluimpje over. Soms ging hij ook uit. Tussendoor stak ik de stick dan weer aan door 'm in een kaarsvlam te houden. Heel boeiend om de rookpluim te volgen. Gek genoeg bevestigt zo'n rookpluim wel een beetje wat je zelf al dacht. Ik vond het in ieder geval leuk en zinnig genoeg om het deze week nog een keer te doen.
Het nieuwe jaar is bij uitstek geschikt om je huis te ontdoen van energie die je niet mee wilt nemen in het volgend jaar. Alle kookgeurtjes, gourmetwalm en het bedompte van het binnenleven kun je laten verwaaien met zo'n smudge stick. Met ramen en deuren open haal je frisse lucht binnen en nieuwe energie.

Dan kun je opgeruimd aan het nieuwe jaar beginnen.

Warme groet
Anita


8 opmerkingen

 1. Lekker doorwaaien en ruikt het ook nog ergens naar die stick?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In het begin ruik je het, maar met goed doorwaaien is dat snel verdwenen. Deze is vrij sterk van geur, je hebt ook andere soorten.

   Verwijderen
 2. Ik heb gehoord dat als je gereinigd hebt met witte salie je hetzelfde kan doen met citroengras. Hiermee nodig je positieve energie uit in je huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben niet zo heel dol op de geur van salie, ik heb de gedroogde blaadjes wel in huis maar ik heb ze tot nu toe nog nooit gebrand. Ik steek regelmatig een wierookstokje aan, liefst sandelhout of palo santo en loop daar ook mee door de kamer(s).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is inderdaad een vrij sterke geur. Is witte salie niet hetzelfde als palo santo? Ik hoor meer mensen die witte salie te sterk vinden ruiken.

   Verwijderen
 4. wat een bijzonder. ritueel is dat!
  Elke dag reinigt Jezus mijn hart en mijn huis... elke dag weer een onvoorstelbaar geschenk, omdat ik dat zelf niet zou kunnen. Ik ben daar zo dankbaar voor!
  Een heel goed en schoon 2018 voor jou en allen die je dierbaar zijn. Moge de vrede die alle verstand te boven gaat je huis en hart vullen. liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad een geschenk om dankbaar voor te zijn! Dank je wel voor je mooie wensen. Voor jou en de jouwen hetzelfde.

   Verwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!