Zelf viskruiden maken

Ik had deze week mooie inhoudelijke stukjes willen schrijven en plaatsen, maar ik heb een keelontsteking en de antibiotica helpt gelukkig tegen de pijn, maar verder is het hoofd en het lijf Moe - met een hoofdletter.

Daarom deze keer een huis-tuin-en-keuken stukje, omdat dat wat makkelijker is en ik geen stuwmeer aan onaffe stukjes in mijn hoofd en op papier wil hebben (maar dat is eigenlijk al te laat).

Laatst vroeg dochter Gemma om haar lievelingskostje, namelijk witvis, rijst, zwarte bonen, guacamole van avocado en komkommer en indien voorradig een beetje sla erbij. Nou, als je kind dit als lievelingskostje heeft en er om vraagt dan geef je daar graag gehoor aan!

Zoals ik het ken wordt het gegeten met tilapia vis, maar dat is wel een dubieuze kweekvis. Vaak kies ik dan voor kabeljauw, maar ook dat is natuurlijk niet altijd een betere keus. Ooit hoop ik nog een goede leverancier van duurzame vis te vinden. Tot die tijd richt ik me maar op andere groenere keuzes. Die zijn er gelukkig ook nog zat.

Toen bleek dat ik alles in huis had, behalve....de viskruiden. Het potje dat ik nog had, had ik laatst weggegooid omdat het helemaal was gaan klonteren. En laten die kruiden er om heen nu net het lekkerste van de vis zijn.
Gelukkig vond ik al snel een recept om het zelf te maken. De meeste kruiden had ik wel in huis, behalve dille.



- 2 el peterselie
- 1 el dille
- halve tl zout
- halve tl zwarte peper
- halve tl knoflookpoeder
- snufje cayennepeper
- 1 el paprikapoeder
- halve tl nootmuskaat

Het recept vond ik bij lekker en simpel. Overigens staat daar geen dille op het lijstje, maar voor mijn gevoel hoort het wel bij viskruiden. 

Supermakkelijk om te maken en als je zorgt dat de losse kruiden en specerijen niet te duur zijn, dan heb je een goedkope viskruidenmix in huis, zonder toevoegingen!



5 opmerkingen

  1. Oh wat lekker zeg, zelfgemaakte viskruiden! Gezond lievelingsgerecht van je dochter!
    Beterschap verder! Het gaat wel heel erg rond, hoor ik. Ik loop nu ook te hoesten.
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Ik hoop dat het je bespaard blijft. Zo'n antibiotica is mooi dat het bestaat maar het is wel een paardenmiddel. Soms lijkt het of ik met dubbele tong praat. En dutjes doen....heerlijke dutjes doen.

      Verwijderen
  2. Veel beterschap toegewenst. Ik hoop er vrij van te blijven. Lekker recept ik heb het opgeslagen. De laatste viskruiden weggegeven er zaten gluten in, niet goed gelezen, dus ik ben heel blij met je recept. Dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh bah, keelontsteking is zooooo vervelend!

    Bedankt voor het receptje en héél veel beterschap!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat lijkt me dat lekker! Ik had er nog nooit aan gedacht om zelf viskruiden te maken, maar misschien moet ik het toch maar eens proberen.
    Beterschap!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!