Kinderkleding ruilwinkel

Ken je dat, dat je naar de kringloop gaat om spullen te brengen en dat je dan ook even naar binnen loopt om te kijken wat er is en dat je dan ook weer wat koopt en mee naar huis neemt en denkt: hé, da's niet eerlijk?!

Bij mij in de buurt zit een kleding ruilwinkel waar je met gesloten portemonnee brengt en haalt. Een geweldig initiatief vind ik dat! Je kunt niet alleen kinderkleding inleveren, maar ook dames- en herenkleding of spulletjes. Voor de ingeleverde items krijg je punten en dat is vervolgens je tegoed voor het 'kopen' van andere spullen. Dat mag op hetzelfde moment, maar mag ook later als er op dat moment niks van je gading bij zit.

Eerst waren ze twee ochtenden per week open, waarvan ik een ochtend nooit kon, maar sinds kort zitten ze in een ander pand en zijn ze elke ochtend open. Ik vind het echt een supersympathiek initiatief. Alle lof voor de vrijwilligers!

Ik ben er nu twee keer geweest en heb kleding ingeleverd van de kinderen, maar ook bijvoorbeeld gymschoentjes en waterschoentjes. Vervolgens zoek ik kleding uit voor de kinderen in een maat groter. Gemma is niet zo van de tweedehands, maar Ellie vindt het tot nu toe allemaal leuk wat ik meeneem. Voor haar is tweedehands ook wel gunstig omdat haar huid gevoelig reageert op nieuwe kleding. Vaak zit in nieuwe kleding nog restanten van chemicaliën. Die plastic opdrukken op shirts zijn er erg berucht om en van nieuwe spijkerbroeken krijgt Ellie altijd uitslag. Tweedehands is al vaker gewassen en daarmee zijn de meeste chemicaliën wel verdwenen. Ik zou natuurlijk kleding van biokatoen kunnen kopen, maar dit alternatief past even beter bij mijn portemonnee en op deze manier breng ik geen nieuwe spullen in omloop. En dat doet mijn groene hart dan ook weer goed.

Het blauwe sweatshirt met cupcake en het roze shirt rechts 'kocht' ik de eerste keer en vorige week haalde ik weer een paar nieuwe spullen: een roze sweatvest, een spijkerbroek en een gestreepte longsleeve. Het stapeltje shirts links zijn voor een jongetje, voor familie die het niet zo breed hebben. Superleuk spul toch?
En als mijn kinderen er weer uitgegroeid zijn en het is nog mooi, dan lever ik het weer in en anders is er wel weer iets anders om in te leveren.


Ik nam een paar foto's bij mijn bezoek aan hun eerste winkel, maar ze zijn inmiddels naar een ander pand verhuisd. Daar heb ik geen foto's van, maar het is een heel gezellig ingerichte keet in een loods.
De website van 't Ruilertje - want zo heet het - vind je hier (klikkerdeklik).6 opmerkingen

 1. Dat is ook een leuke optie. Maar als er alleen geruild kan worden waar kunnen ze dan de kosten van winkel en overheadkosten van betalen?

  In mijn regio zit een kringloop van Leger de Heils en een van een kerkgenootschap, dus beide geen commerciele zaken en dan geef ik het graag weg zodat zij van de opbrengst kunnen profiteren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, het levert ze in geld niks op. Behalve dat het goed is voor het milieu omdat spullen herbruikt worden. Voor mensen met een krappe beurs is het een fijne mogelijkheid om aan kleding te komen. En voor het personeel is het een een zinvolle bezigheid. Ik vermoed dat het om mensen gaat die wegens omstandigheden buiten het normale werkproces staan.

   Verwijderen
  2. Ik denk dat de gemeente ze sponsort.

   Verwijderen
 2. Wat een mooi initiatief! Eerlijk? Ik ben niet zo van de tweedehands kleding, ondanks dat er een Leger des Heils schuin tegenover ons zit. Toch spreekt het idee geen nieuwe spullen in omloop te brengen me wel heel erg aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goed idee! Hier heb ik zoiets nog niet gezien. Wel een winkel waar je zelf een hoekje kunt huren om je eigen spullen te verkopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee inderdaad. Ik heb ook vaak de neiging om weer wat te kopen als ik wat weg breng. Zo met gesloten beurzen vind ik een mooi systeem.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!