Salade met mango, geitenkaas, walnoten en nog veel meer lekkers
salade: sla, mango, geitenkaas, walnoten, spek


Nog maar zelden plaats ik een recept op dit blog. Niet bij gebrek aan lekkere gerechten, maar het is me teveel gedoe om er over te schrijven. Bord leuk opmaken, foto nemen, foto van de camera halen, recept uitschrijven, pdf van maken. Nah...laat maar denk ik dan meestal.

Maar deze keer toch een gerecht, want de uitzondering bevestigt tenslotte de regel. Dit is gewoon zo'n heerlijke salade en perfect voor warme dagen. Voedzaam, aantrekkelijk en je hoeft niet boven hete pannen te staan. Nou ja, een klein pannetje dan om spek uit te bakken...

Wat zit er in:
  • sla (maakt niet uit welke soort, ijsberg, kropsla, gemengde, wat je maar in huis hebt of lekker vindt)
  • mango
  • zachte geitenkaas
  • walnoten
  • uitgebakken ontbijtspek (of een ander soort spek of ham, dikke plakken, dunne plakken, maakt niet uit, smaakt allemaal lekker :-))
  • honing
  • peper
Op deze foto at ik het als dinner-for-one. Met een glaasje maanwater, vers ingestraald door de volle maan. Je proeft het verschil :-)
Ken je de moon challenge van Yvonne Vrijhof? Ik doe weer mee. Het is echt superleuk. Je leert er niet alleen over de cycli van de maan, maar alles wat er nog meer mee te maken kan hebben: lessen van de natuur, betekenis van kruiden, rituelen, seizoenen, windrichtingen. Allerlei onderwerpen die hier om mijn blog voorbij komen. 
Als je mee wilt doen, klik dan hier.

Het receptidee komt van Jolanda van Levenvanuitjehart. Je kent haar blog toch wel? Vol met levenservaring, wijsheden, mooie plaatjes en lol. 

Ik voegde aan het oorspronkelijke recept een lepel honing toe en walnoten. Als je vegetariër bent dan eet je vast liever de walnoten dan de spek, maar ik ben soms een vegetariër en soms een carnivoor en soms allebei tegelijk en dan eet ik het liefst zowel de spek als de walnoten :-).

Fijne dag!
Warme groet
Anita

2 opmerkingen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!