Vlierbloesemsiroopwaterijsjes

Vorig jaar ging ik fanatiek op pad om vlierbloesems te plukken. Met het hele gezin in mijn kielzog ging ik op strooptocht. Michel een beetje op zijn hoede, vanwege het vraagstuk 'mag het nou wel of niet?'. Met een hele zak vol bloesemschermenkwam ik thuis en brouwde er 10 liter (!) siroop van. Ik rekende mezelf al rijk, want hoeveel flessen karvan of diksap zou me dat wel schelen?
Helaas blieven de meiden het niet als limonade...Voedselbarbaren...
Een paar flessen heb ik weggegeven als cadeau, verder drink ik het zelf of ik maak er waterijsjes van. Dàt willen de meiden wel hebben. De siroop aanmaken met water en dan in ijsvormpjes invriezen.

Ook heel geschikt als je kind koorts heeft of keelpijn en het verder weigert te drinken; een ijsje gaat er altijd wel in.

5 opmerkingen

 1. Leuk! zijn talloze smaakjes voor ijsjes, bv...ik zag bij een vriendin van mij, dat ze Quick instant van bananen smaak in de blender deed met melk , en de vormpjes vulde..heerlijk bananen smaak, blijft één van mijn favorieten

  Met dit weer is ideaal
  Ik ga zo werken, nog een fijne dinsdag.

  Liefs..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker die siroop. Nou ja ijs dan voor de kinderen en als je die moet kopen scheelt het toch en vast zonder kleur en smaakstoffen. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee en goed alternatief voor de supermarktijsjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Herkenbaar! Ik heb soms ook van die mooie ideeën en dan werken de kinderen niet mee....

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!