Een kastje per dag: de cadeautjeskast

Tussen idee en uitvoering zit soms wat tijd. Héél veel tijd.
Het idee was om wat cadeautjes in huis te hebben, voor wanneer mijn kinderen op een feestje worden uitgenodigd, voor visite of voor volwassenenverjaardagen. Het leek me makkelijk om wat in huis te hebben. Wanneer ik ergens iets in de aanbieding zag, dan kocht ik dat, want inmiddels was ik er achter gekomen dat ik soms dure cadeautjes moet kopen omdat ik geen tijd heb om naar iets voordeligers te zoeken.
Naast gekochte cadeaus wil ik ook zelfgemaakte op voorraad hebben. Ik heb dit jaar een paar keer een insectenhotel (naar idee van Es) gemaakt. Of een fles vlierbloesemsiroop weggegeven. Nu zijn de zelfgemaakte cadeaus even op.Een idee voor een cadeautjeskast is snel gemaakt, de uitvoering liet langer op zich wachten. De kast die ik voor dit doel op het oog had, is een voormalig kledingkast en staat op zolder. Al járen wilde ik er extra legplanken in hebben. Vorig jaar kreeg ik van de overbuurman witte fineer planken (delen van hun oude bedombouw) waar ik heel blij mee was, want dat was tenslotte gratizz.
Een jaar lang hebben de planken in de garage gestaan, nu heb ik ze eindelijk op maat gezaagd. Het bleek weer (zoals ik vaker gemerkt heb in het kastjes-project) een klusje van niks.

Nu heb ik twee planken waar ik overzichtelijk mijn cadeaus kan stallen. De spullen die onderop staan moeten ook eens kritisch bekeken worden, maar daarover zijn de meningen hier in huis verdeeld. Wat ik weg wil doen, wil Michel houden. Wat ik wil houden, wil Michel wegdoen. Het blijft er dus voorlopig gewoon staan.


Voor.


Na.
Cadeautasjes heb ik wel genoeg....6 opmerkingen

 1. Heerlijk weer opgeruimd. Ik kreeg er ook een plank bij in de kast. Erg handig. Ook fijn om kadootjes in huis te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ideaal die kadootjes, badzout is ook erg leuk met kruiden uit eigen tuin die je eerst laat drogen...
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb ook zo'n cadeaukist. Erg handig. Pas waren we op kraamvisite en toen zei mijn vijfjarige heel blij: dat heeft mama uit de kist gehaald, die heeft een kist waar ze goedkope cadeautjes in bewaart... oeps... gelukkig zei de gastvrouw: "oh maar zo'n kast hebben alle mama's hoor, die heb ik ook". :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh geweldig, wat een goede aanpak. Ja, meestal gaat het om een klus van niks, die steeds maar werd uitgesteld. Maar goed, nu is het gedaan en is de cadeautjeskast een feit. Nu nog vullen met nieuwe zelfgemaakte cadeautjes.
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed idee van die cadeautjeskast. Ik heb cadeauspulletjes in een kratje op zolder, maar vergeet daar dan weer in te kijken. Leuk ook om een voorraadje zelfgemaakte cadeautjes in voorraad te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo'n kast moet ik ook hebben, want ook ik koop vaak dure geschenken omdat ik te laat aan de zoektocht begon.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!