Maandagse Motivatie #21






Het lijkt nog wat vroeg, maar als je je stress van de feestdagen wilt beperken, dan is het nu al tijd om te beginnen. 

werk met verlanglijstjes. Schrijf alle ideeën op. Ik hou het gedurende het jaar bij. Als de kinderen interesse voor iets tonen, dan schrijf ik dat op als idee. Als ze heel jong zijn kun je kinderen plaatjes uit cadeaugids laten knippen (bol.com stuurt er een en Lobbes.nl heeft ook een cadeaugids). Als ze iets ouder zijn, dan kunnen het geschreven lijstjes worden. Als de meiden riepen dat ze iets leuk vonden, dan zei ik 'zet maar op je verlanglijstje'. Daar kon ik dan een selectie uit maken in oktober voor hun verjaardag en in december voor Sinterklaas en Kerst. 

- september en oktober zijn de maanden dat je cadeaus goedkoper online kunt bestellen, dan in november. Dezelfde set Lego kost in november meer dan in september of oktober. En zo is het voor meer artikelen. Als je nu al zeker weet dat je iets cadeau wilt doen, regel het dan nu alvast. Je kunt de kosten daardoor ook beter spreiden. 

plan vooruit. Een goede planning is echt noodzaak om het hoofd op orde te houden. Niet altijd leuk, maar wel nodig voor je mentale gezondheid. Ik koop altijd een agenda van de hema. Dit jaar ben ik zelfs zó plannerig, dat ik de agenda nú al wil kopen :-)  Maar hij is nog niet uit. 

tweedehands speelgoed voor met name jonge kinderen is echt prima. Tweedehands is in veel gevallen: zo goed als nieuw. Ik schreef een blogpost over tweedehands speelgoed. 

- zoek je een specifiek item en je wilt 'm tweedehands? Dan kun je op Marktplaats een zoekopdracht instellen. Ik ben bijvoorbeeld nu op zoek naar een luchtontvochtiger en nadat ik die zoekopdracht één keer ingevuld heb, kan ik aanklikken om deze te bewaren. Elke keer wanneer er een nieuwe advertentie geplaatst wordt met die zoekterm, dan krijg ik een mail. Overigens krijg je die mail soms met vertraging en in de gevallen dat je een gewild item zoekt, is het artikel soms alweer verkocht. Maar, zo'n zoekopdracht is wel heel handig. 

Een fijne week gewenst!

 

Wekelijkse routines die ik mezelf aangeleerd heb:


* op de maandag leeg ik alle prullenbakken, geleerd van FlyLady. Dat vind ik de leukste taak van de week. Het doet iets met je, om daadwerkelijk het afval uit je huis te verwijderen. 
* ik zet het weekgeld op de boodschappenrekening. Wat er over is gebleven van de afgelopen week boek ik naar het spaarpotje 'restanten'. Als er een duurdere boodschappenweek is, dan gebruik ik een bedrag van het restantenpotje. 
* ik selecteer in de AH app de artikelen die ik uit de bonusbox wil
* ik maak een weekmenu
* ik denk na over wat ik op woensdag anti-uitsteldag ga doen. 
* op dinsdagen plaats ik online bestellingen
* elke dag om 8 uur 's ochtends en/of 8 uur 's avonds 8 foto's van je telefoon verwijderen. 
* de zondag is voor mij de dag voor mijn geestelijke gezondheid. De dag voor een meditatie, yoga oefening, lezen of een tv programma kijken. Of voor sociale contacten. 

 

 

Als je iemand kent die ook motivatie kan gebruiken, stuur deze mail gerust door.

Aanmelden voor de verzendlijst

Warme groet, Anita

Ik heb ook een gewone maandelijkse nieuwsbrief, hierin hou ik je op de hoogte van opruimtrajecten en vertel iets over een seizoensfeest. Je hebt ook toegang tot een mediatheek met oa meditaties en het verslag van mijn Jaar opruimen. Je bent van harte welkom om je via deze link in te schrijven. 

Geen opmerkingen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!