Pinksteren ~ samengaan van het hemelse en het aardse
Pinksteren wordt 50 dagen na Pasen gevierd. 

Het Pinksterfeest heeft niet de herkenbare symbolen zoals Pasen (eieren, paashaas, broodhaantje, narcis) of Kerstmis (Kerstman, kerstboom, lichtjes), maar als je kijkt naar het seizoen dan vallen er toch een paar dingen op hun plek.

Ondanks dat er minder symbolen zijn, is het Pinksterfeest een vrij uitbundig en ook intens feest. 

Het gevoel van een frisse start (wederopstanding) overheerst bij PasenDe periode na Pasen herken je misschien bij jezelf als een periode dat je je eerst als herboren voelt, alsof er vanalles voor je in het verschiet ligt. Maar dat na een paar weken alles weer bij het oude lijkt te blijven. We voelen ons weer terugvallen in het oude. En dan komt de gedachte: misschien ligt er tóch niks voor mij in het verschiet? Dat heeft te maken met de energie van het seizoen, maar ook met de neiging van de mens om eigenlijk nét niet te doen wat we graag willen. Dan lopen we er een beetje voor weg. We hebben soms wat moeite om van de vruchten te genieten. Pinksteren nodigt je uit om van je vruchten plukken. 


Tijdens Pinksteren komen twee stromen samen; het hemelse en het aardse. Op Vrije Scholen wordt het Pinksterfeest o.a. gevierd met een Pinksterbruidspaar, als symbool van die verbintenis. Het Pinksterfeest nodigt ons uit om die twee stromen in onszelf samen te brengen. Die frisse, schone versie van onszelf van Pasen, mogen we samenbrengen met onze volle potentie. 


Pinksteren is eigenlijk een huwelijk tussen het mannelijke en het vrouwelijke. De Pinksterbruid als symbool van groeikracht en creatiekracht. De Pinksterbruidegom als symbool van manifestatie. Als je ze samenbrengt dan kunnen ze prachtige dingen maken. Het Pinsterfeest leert dat als we beide stromen in onszelf samenbrengen het geheel meer is dan de som der delen. 

1 + 1  = 3. 


Ik wens je een heel fijn Pinksterweekend toe. 


Warme groet

Anita


Maandag 27 mei start het Zomeropruimtraject. 


Ongeveer een keer per maand verstuur ik een nieuwsbrief met inspiratie en bemoediging voor iedereen die op zoek is naar een opgeruimder, eenvoudiger en zinvoller leven. Spreekt dit je aan, dan ben je van harte welkom om je via deze link in te schrijven. 

Geen opmerkingen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!