Voorbeeld uit de opruimbingo: Sta je nog in het midden van je eigen leven?


Op maandag 30 oktober start ik weer een opruimbingo. De laatste weken stonden in het teken van de voorbereidingen. De opdrachten zijn voor het grootste deel hetzelfde aan die van vorig jaar, maar tegelijk dat ik dit schrijf, moet ik mezelf al corrigeren, want ik heb alle opdrachten van de 4e week vervangen voor nieuwe opdrachten die ik beter vind passen bij de sfeer van dit jaar. Ook de overige opdrachten heb ik herlezen en zo nodig herzien. Daarnaast zijn er twee nieuwe meditaties en een flink aantal nieuwe inspirerende quotes. 


Toen ik de opdrachten van vorig jaar weer herlas kwam ik weer helemaal in de sfeer. Alleen al de opdrachten herlezen en aanpassen aan 2023 gaf me zóveel plezier! Ik realiseerde me nog weer eens te meer hoe belangrijk het is om met je eigen ballast aan de slag te gaan. Niet alleen voor jouw eigen huis, maar ook voor het collectieve. Wat je in je eigen huis op kleine schaal kunt doen, daar profiteert ook het grotere geheel van. 



Hieronder een voorbeeld van een van de opdrachten: 

Naarmate we ouder worden stapelen de gebeurtenissen in ons leven zich op. We dragen niet alleen de herinnering mee, maar vaak ook de fysieke spullen. Alles wat we meemaken in ons leven vormt ons, maar je kunt op een punt komen waarin je het gevoel hebt dat je verstrikt bent geraakt in alles. In keuzes die je zelf hebt gemaakt (of juist niet hebt gemaakt), in wat je overkomen is. Dan zie je niet meer helder welke wensen precies jouw eigen wensen zijn en welke wensen van anderen zijn.


Wat kunnen we leren van een spin? Een spin zit altijd in het midden van zijn eigen web. Lange draden naar alle windstreken en daartussen dwarsdraden voor de verbinding. Hoe sta jij in het web van jouw leven en jouw huis? Jaren geleden was ik eens bij een vriendin en haar partner in huis. In zijn werkkamer waar mijn logeerbed was stonden studieboeken over marketing. Ik vroeg hem er later geïnteresseerd naar, maar tot mijn verrassing wuifde hij het hele onderwerp weg, want het bleek dat hij weliswaar wel zijn studie in dat onderwerp had gevolgd, maar dat hij helemaal geen belangstelling meer had voor het onderwerp en zijn werk in een andere richting was gaan zoeken. Dat moment heb ik altijd onthouden, dat mensen spullen bewaren van een versie van zichzelf die ze eigenlijk niet meer willen zijn.


Met dat in mijn achterhoofd, heb ik veel keuzes gemaakt over mijn spullen uit het verleden. En ook over spullen die voor mijn toekomstige zelf zijn. 


Als ik in het midden van mijn spullen sta, sta ik dan in het midden van mijn eigen leven? Of kleven er spullen aan die niks wezenlijks over mijzelf zeggen.


Kijk eens of jij nog spullen hebt die weliswaar je levensloop markeren, maar niet meer wezenlijk voor je voelen. Is het echt nodig om boeken en lesmateriaal van een oude (onafgemaakte) studie te bewaren of volstaat het om er iets kleins van te bewaren? Bewaar je administratie met het achterliggende idee dat je het ooit moet kunnen laten zien om iets te bewijzen? Heb je veel (dure) crea materialen waarmee je al jaren van plan bent om iets te doen, maar wat gewoon niet gebeurt. Dat kan verschillende redenen hebben; het lijkt je weliswaar leuk, maar die specifieke hobbyvorm is niet wezenlijk genoeg voor je en blijf je bij je oude vertrouwde voorkeuren. Maar het kan ook een ander signaal voor je hebben. Het is interessant om dat voor jezelf na te gaan. Misschien heb je nog veel materiaal van werk of een bedrijf wat je ooit uitvoerde, maar heb je nu ander werk gevonden. 


Welke spullen horen nog in je leven van nu en welke passen daar niet meer bij?


Wil je ook ademruimte voor jezelf creëren, wil je ballast kwijt en meer begrip krijgen over je eigen patronen? Je bent van harte welkom om je aan te sluiten. 


De aankondiging van de opruimbingo is hier te lezen. 
Deelname is €15


Je kunt je ook meteen aanmelden via onderstaande velden. 


Warme groet

Anita







Geen opmerkingen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!