Doe elke dag iets dat je dichterbij het leven brengt dat je graag wilt leiden

Een eenvoudiger leven komt niet van de ene op de andere dag. Er is ook geen haast bij. Iedereen volgt zijn of haar eigen tempo. Ook bij mij was het een heel traject. Het begint bij een algeheel gevoel dat het anders moet dan hoe het altijd ging. Dat is het begin van bewustzijnsverruiming.

Als je elke dag iets doet wat je dichter bij het leven brengt dat je wilt leiden, dan groeit je gedroomde leven. Soms kan het voelen of je nooit komt daar waar je wilt zijn, maar ongemerkt komen er veranderingen. Je algehele gevoel van tevredenheid neemt toe. Pech en verdriet en ziekte en tegenslag zullen niet verdwijnen, maar je voelt je weerbaarder voor de dingen die nu eenmaal gebeuren.Een paar voorbeelden van de dingen die je kunt doen: 

✿ Gooi een item weg wat je een onaangenaam gevoel bezorgt (versleten sokken, een plastic bakje waarvan de deksel nooit goed sluit, drinken dat je niet lust maar toch in de koelkast laat staan omdat het zonde is om weg te gooien...)


oude lappen, verknipte handdoeken, versleten ondergoed en versleten sokken. 
ik heb oude lappen genoeg, zelfs als ik dit weg doe. ✿ Open je excelsheet van je huishoudadministratie of pak je notitieboek erbij en noteer de laatste wijzigingen in je vaste lasten.

✿ koop vandaag geen dingen uit sleur of in een opwelling.

✿ stop vandaag 15 minuten eerder met werken, zodat je niet een uur overwerkt, maar 3 kwartier.

✿ zet op een rij wat je deze week zou kunnen koken. 


Ik maakte trenette al pesto naar het recept uit de Disney Pixar film Luca. ✿ ga vandaag de discussie niet aan met de persoon die altijd zijn/haar mening wil opdringen.

✿ bak een cake of koekjes

✿ denk aan je kind alsof het gehuld is in een zachtroze wolk

✿ ga terug in je herinnering en denk aan het moment dat je je volledig geaccepteerd voelde (door een ouder, partner, familielid of misschien zelfs een huisdier).


Een heel fijn weekend gewenst. 

Warme groet, 
Anita

==================================================================

In 2012 begon in mijn leven te vereenvoudigen door het opruimen van mijn huis. 


Mijn belevenissen over opruimen en minimaliseren, over eenvoudiger leven ben ik bij gaan houden op dit blog. Hier lees je mijn terugblik. Omdat ik het een enorm leerzaam proces vond - en nog steeds vind - ben ik blijven bloggen en vertellen over hoe je op een praktische manier meer richting aan je leven kunt geven en veerkrachtiger wordt en een groter gevoel van zingeving krijgt. 


Wil je op de hoogte blijven, meld je dan aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief. Elke maand deel ik mijn gedachtes, meditaties of tips die passen bij het seizoen. 

3 opmerkingen

 1. Wat een fijne post! Dit is namelijk heel erg 'do-able'. Op die manier zakt je niet bij voorbaat de moed in de schoenen. Elke dag iets kleins doen, dat kan ik wel : )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi geschreven, fijn om te lezen :)
  Fijn weekend, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hej Anita, dank je wel, hier ga ik zeker wat mee doen. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!