Weer thuis!

De vakantie zit er weer op. Sinds een week zijn we thuis en konden daarna nog een week in de vakantiestemming blijven. Het zonnige weer was een echte traktatie de afgelopen week. Ik ben zeer beperkt online geweest en dat ging me vrij makkelijk af. Naarmate ik minder las en reageerde en er geen nieuwe stukjes van mij verschenen droogde de sociale media vrij snel op. Heel komisch effect. 

Er verdween wel meer in de vakantie. Zo liet ik het dragen van een bh na een paar dagen achterwege (en dacht aan Mammalien en haar stukje over de zomerbh), wassen deed ik op vakantie maar 2 x (1 x met de hand en 1 x in een machine). De kinderen deden niet eens meer alsóf ze van plan waren hun haar te borstelen en ik ging de strijd niet meer aan. De gladde kin van de man verdween achter een charmante vakantiebaard. Eigenlijk mocht die baard van mij best wel blijven, maar hij is er toch weer af. En op een gegeven moment neem je het met de persoonlijke hygiëne op de camping ook niet meer zo nauw. 

Het was een heerlijke vakantie. Ik heb er van genoten en het had nog wel veel langer mogen duren. Het was ook een tijd om te herijken. Een tijd voor echte gesprekken en hernemen wat verloren leek te gaan. Ik heb genoten van het oude herontdekken (kamperen), van de speelsheid van de kinderen, van wandelingen met Michel.

Meer dan 1 januari is de zomerperiode voor mij de tijd om mijn leven opnieuw te bekijken. Realiseren dat ik ondanks mijn bewustere keuzes soms toch nog de verkeerde dingen aandacht heb gegeven. Dus kijk ik nu met nog meer aandacht naar wat me het meest bezighoudt en probeer dat te laten groeien. 

De school is weer begonnen en kleine en middelgrote veranderingen liggen in het verschiet. Ik zie nieuwe mogelijkheden en een plek in het volle licht. Het dagelijkse leven wordt weer gevuld. De magie van de vakantie is verbroken, maar er is altijd wel iets van het goede niet weer weggaat. 
Ik ga weer lezen en reageren en schrijven en bloggen. En, niet onbelangrijk, de financiën en de voorraadkast weer op peil brengen. 
legoland in een druilerige regen

een natte dag in legoland

cultuur in Nyborg

strand verveelt nooit

aapjes kijken naar aapjes in de Odense Zoo

nog meer dieren in de Odense Zoo

Pelikanen jong eet uit de bek van zijn moeder

Dagje Kopenhagen. Dochter Gemma neemt een foto van mij, terwijl ik van haar een foto neem. 

In deze straten liep ooit Hans Christian Andersen


Oh, wat missen we bakker Gertz....

Het buitenleven op camping Nyborg Strand

De krijtrotsen van Møn

De groene brigade op camping Møns Klint resort. 

12 opmerkingen

 1. Wat een mooie foto's, het leest als een hele fijne vakantie periode. Deze nieuwe school periode wordt vast ook heel fijn. En als je de vakantiestemming zelf nog wat wilt vasthouden, je kunt ook in het weekend heerlijk bh-loos leven :-) xx Emilie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heerlijke relaxte vakantie lijkt het me zo. Wat fijn dat jullie zo genoten hebben. Het was heel leuk om even met je mee te mogen kijken.
  Maar nu is de vakantie weer om en is er weer tijd om in een 'gewoon' ritme te komen. Ik weet nog dat ik dat vroeger zo heerlijk vond. Hoe fijn ik de vakantietijd ook vond, ik genoot er altijd weer van als er weer 'op de klok' geleefd moest worden... ben toch wel zo'n regelmaat-mens, nog steeds hoor...
  Fijne middag,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je even kwam kijken!
   Ik hoor het meer om me heen dat mensen het fijn vinden om weer in school- en werkritme te zitten. En ik weet dat jij van je vast patronen houdt.
   Het is ook wel weer goed hoor, school en werk hoort er tenslotte bij, maar ik kan er héél lang zonder.

   Verwijderen
 3. Blijkbaar een topvakantie.
  Legoland, daar ben ik als kind ooit geweest en ik vond het toen super. Kopenhagen en Denemarken staan op mijn lijstje voor volgend jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn kinderen vonden Legoland ook geweldig. Die willen volgend jaar weer.

   Verwijderen
 4. Als ik het goed lees, en de foto's bekijk, hebben jullie een heerlijke vakantie gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt goed! We zijn héél lang geleden ook in Denemarken geweest. Zou er zo weer heen willen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het klinkt als een hele fijne vakantie! Voor mij is het eind van de zomervakantie ook altijd echt een heel nieuw begin.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!