Een creatief leven volgens Oh dear Drea

Er zijn niet veel buitenlandse blogs die ik volg, hooguit drie, waarvan OhDearDrea het enige Amerikaanse blog. OhDearDrea is een persoonlijk blog van Andrea Duclos, getrouwd en moeder van een dochter.  Ze woont in Florida en leeft een slow leven, houdt zich bezig met biologische eten, haar groentetuin, is een neat freak, is dol op koken en experimenteren in de keuken - vooral plantaardig. Ze lust geen bananen en wordt door haar man een veggetarian genoemd, omdat ze als vegetarier wel eieren (van haar eigen kippen) eet.  Ze is begaan met het milieu en dol op haar dochter Marlowe en haar man Alex.

En waar Elizabeth Gilbert in mijn ogen vooral praat/schrijft over een creatief leven, leeft Andrea het creatieve leven. Andrea leeft niet om te bloggen, maar blogt over haar leven. Voor mij geeft Andrea antwoord op de vraag of je als jonge (alleenstaande of schoolverlatende) vrouw een zelfvoorzienend leven kunt leiden.

Wat opvalt is haar persoonlijke stijl, Ze deelt openhartig haar gedachten over de moeilijke begintijd met haar dochter, toen Alex het plotselinge gezinsleven niet zo zag zitten. Ze vertelt over haar zorgen om haar gezondheid, haar gedachten over opvoeding, over haar tweestrijd of ze nu een huismus is of een wereldreiziger. Over haar twijfels of ze wel of niet voor een tweede zwangerschap wil gaan, of toch liever wil adopteren. Alles schrijft ze vanuit haar persoonlijke leefwereld. Soms komt ze op haar ideeën terug, maar dat is deel van haar charme, omdat het heel menselijk is om voortschrijdend inzicht te hebben.Ze maakt schrijffouten, ze ratelt soms maar door, maar ik hou er wel van. Het is een deel van haar charme. Dat, en die prachtige foto's van het altijd zonnige Florida. En dan te bedenken dat ze meestal haar foto's gewoon met haar mobiel maakt...

Ze leeft van de inkomsten van haar blog. Ze schrijft weliswaar gesponsorde posts, maar het is nooit commercieel. Soms is een gesponsorde post op het randje (een post over dekens en kaarsen in Florida...) maar zelfs dan weet ze het persoonlijk te houden. Ik vergeef het haar in ieder geval.


Ze had een wens om een kookboek te schrijven en dat deed ze! The Plantiful Table werd een lijvig boek van meer dan 300 pagina's plantaardige recepten in kleurige foto's en begeleid met teksten in haar kenmerkende ratelende stijl. Als je denkt dat ze is uitgepraat, gaat ze gewoon verder :-). Het is geen kookboek voor beginners, je moet al ervaring hebben met technieken en producten. Eigenlijk kook/koop je een stukje van haar levensstijl. Ik blader er graag in, aai graag het kaft en krijg zin om eens naar Florida te gaan. Het mag duidelijk zijn; ik ben fan.

Ik heb twee of drie gerechten geprobeerd. De koekjes als eerste. Op een of andere manier doe ik altijd als eerste de traktaties...   Die waren lekker, maar liepen uit. Later las ik op het web dat je dat soort koekjes eerst in de koelkast moet doen. Ook maakte ik nog een schotel met pompoen en eentje met een veganistische witte saus van limabonen. Het gehele gerecht was me te bewerkelijk om opnieuw te doen, maar de saus kun je overal voor gebruiken. Oh ja, ze voedt haar dochter veganistisch, in het kookboek geeft ze regelmatig tips voor smaakvol en voedzaam eten voor kinderen. Ook leuk is dat ze een paar veganistische gerechten voor de hond in het boek heeft staan!


butternut squash lasagnaToen ze vorig jaar erg ziek was (door een antibioticakuur) was ze eigenlijk niet in staat om te schrijven, maar ze deed het toch. Toen realiseerde ik me hoe kwetsbaar je bent als je een creatief, zelfvoorzienend leven hebt. Als zij niets schrijft verdwijnen haar inkomsten. Weliswaar zijn er de inkomsten van haar man, maar waarom zou ik haar niet steunen door haar kookboek te kopen? Niet alles hoeft tenslotte gratis in de creatieve wereld.
Zij leeft haar leven zoals ze dat zelf vorm wil geven. Als ik haar kan ondersteunen door haar kookboek te kopen, dan doe ik dat met plezier. Het bleek gewoon te koop bij de bol.

De foto's op OhDearDrea kenmerken zich door haar voeten die vaak in beeld zijn of waar ze iets met haar hand in beeld houdt. Dus voor de gelegenheid heb ik ook zo'n foto gemaakt. Het was een regenachtige Hollandse dag, de Florida zon moet je er bij denken, maar de hortensia doet wel haar best om kleurig te zijn.


5 opmerkingen

 1. Leuk om te lezen dat ze toch geld weet te verdienen met haar blog, al is hij niet commercieel...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beetje zoals Eenvoudig Leven. Het is een verslag van haar leven, dat ku je gratis lezen, maar wel met passende advertenties en advertorials.

   Verwijderen
 2. Wat een leuke tip, ik ga haar site eens bekijken. Ik ben erg benieuwd.
  Groet El

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk stuk heb je geschreven. Ik ben even bij haar gaan kijken. Heel leuk blog, ga ik vast nog eens vaker bezoeken.
  Fijn weekend,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!