Heerlijke cake met vruchten - voor iedereen van 12 maand en ouder

Laatst hadden we een tweeling op bezoek. Ook een eeneiige meisjes tweeling. Och, zo leuk om even weer te zien hoe dat ook al weer is, een tweeling van 2,5 jaar. Deze twee meisjes hebben in dezelfde wandelwagen gelegen. (ze kwamen in dit blogje voorbij).

Ik bedacht me dat ik iets lekkers op tafel wilde zetten, maar het moest geschikt zijn voor zowel ouders als de kinderen. Toen schoot me deze cake te binnen. Deze is voor baby's vanaf 10-12 maand maar als volwassene smul ik er ook van. Babyvoeding is tenslotte niks meer dan volwassen-eten, geschikt gemaakt voor baby's. Het recept komt uit het receptenboek van Amanda Grant. Het was mijn bijbel bij het maken van babyvoeding. Van A tot Z ploos ik 'm uit.

De cake is makkelijk te maken en heel veelzijdig. Je kunt variëren met de vruchten (rabarber is ook geschikt). Je kunt hem bij de koffie of thee serveren, maar ook als toetje. Ik eet zelf bijna nooit meer zuivel na de maaltijd (volgens de ayurvedische eetwijze), in plaats daarvan eet ik wel eens een dessert cake. Een stukje dan, niet een hele cake ;-).





ingrediënten:
130 gr. ongezouten boter, zacht of gesmolten kan ook
80 g lichtbruine basterdsuiker
2 eieren, licht geklopt
2 druppels vanille essence (optioneel)
130 gr. zelfrijzend bakmeel
180 gr. gemengde bosvruchten. 
Met minder vruchten kun je ook toe. Anders wordt het zo duur. Ik gebruik de doosjes bevroren vruchten van de AH. Niet laten ontdooien, maar bevroren door het beslag mengen. 

Verwarm de oven op 180 gr.C. Gebruik een springvorm van 20 cm diameter. Ik doe een stuk bakpapier op de onderplaat, dat voorkomt krassen bij het snijden. 

Klop de boter en de suiker luchtig. Voeg al kloppend geleidelijk de eieren toe. 

Klop de vanille essence erdoor en schep of mix op laagste stand het zelfrijzend bakmeel er door. Schep het fruit er door. 

Verdeel het beslag over de springvorm en zet in de oven 25-30 minuten. Vanwege het fruit kan de cake nattig zijn. Als dat zo is kun je gerust nog een minuut of 5 langer in de oven doen en eventueel in de oven laten staan, terwijl deze afkoelt. Wel in de gaten houden dat je cake niet verbrand. 

Deze cake smaakt niet alleen heerlijk, maar is ook nog eens makkelijk en snel gemaakt. Weinig beslagkommen nodig. Wat altijd fijn is, want dat betekent minder afwas. 

Fijn weekend. 
Warme groet
Anita


5 opmerkingen

  1. Lijkt me heerlijk. Misschien als onze tweelingkleindochters er aan toe zijn? Maar misschien ook wel eerder. Heb het recept bewaard. Thanks

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oei lekker, kan ook glutenvrij, heb het ook even opgeslagen. Bedankt en een fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het ziet er lekker uit, ik bewaar het recept.
    Groetjes El

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Op het plaatje ziet deze er onweerstaanbaar uit. Die ga ik zeker een keer maken hoor. Dank je wel voor het recept. Ik ga het opslaan.
    Fijn weekend,
    liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lijkt me een goed recept, dat ga ik maken. Bedankt

    BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!