RijkdomNever mistake riches for moneyBloemen plukken uit eigen tuin!  Elke keer blijkt maar weer dat een mens weinig nodig heeft om zich rijk te voelen. Dat deze bloemen in mijn tuin groeien, dat ik ze zo kan plukken op een zondagochtend. Dat ik alleen maar even de achterdeur hoef uit te lopen en iets moois op tafel kan zetten. Daar geniet ik van.

Het is weer de drukste tijd van het jaar met schoolactiviteiten en werkactiviteiten drukte en sociale drukte en zieken om ons heen.  Misschien dat ik daardoor extra genoot van het bloemen plukken. 

Waar ik ook van geniet, is jullie reacties op een paar van mijn laatste blogjes (over hooikoorts, gezondheid en geld en het sociale leven). Zoiets sla ik op in mijn hoofd en dan komt er op een gegeven moment weer een nieuwe blogpost uit. 

Lieve groet,
Anita

18 opmerkingen

 1. Wat een weelde, mooi zijn ze. Genieten van al dat schoons al is het dan uit je eigen tuin. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een feestelijk boeket, ik zou willen dat ik een tuin had, maar helaas moet ik ze toch op de markt kopen. Ik kan niet zonder bloemen.
  Groet El

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat goed dat je bloemen op de markt koopt. Ik zie altijd prachtige bloemen, ik weet niet precies waarom, maar ik besluit altijd om toch maar niets te kopen. Vooral omdat het prijzig is, maar ik koop het ook niet af en toe, dus er zal nog wel een andere reden zijn waarom ik het toch maar niet doe.

   Verwijderen
 3. Wat prachtig die bloemen uit eigen tuin.
  Die wilde kleurrijke boeketjes geven extra voldoening
  Geniet ervan. Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik dacht dat ik jou al volgde, dat bleek niet zo te zijn!
  Jij hebt ook prachtige bloemen uit eigen tuin! Genieten he?
  XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt genieten. Ik ga nog meer bloemen planten.

   Verwijderen
  2. En welkom! Je hebt vanalles gemist, maar dat geeft niet, je kunt zo instappen :-)

   Verwijderen
 5. Wat heb je prachtige bloemen in de tuin, en dat je daar dan binnen ook zo van kunt genieten, geweldig!! Daar fleur je weer helemaal van op.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het altijd zonde om mijn bloemen te plukken, maar nu kan ik er dubbel van genieten en in de tuin valt het echt niet op dat ik er wat uitgehaald heb.

   Verwijderen
 6. Wat een prachtig boeket! Is inderdaad een rijkdom om dat zo te kunnen plukken, geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi! Je hebt niet eens veel bloeiende planten nodig voor een boeketje uit eigen tuin. Desnoods pluk je ook nog wat uit de berm! Ik vind het ook altijd erg leuk om bloemen uit eigen tuin cadeau te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja Anita, echte rijkdom zit 'm in het genieten van zulke prachtige dingen als het knippen van een bosje super mooie bloemen uit eigen tuin. Wat zijn ze mooi zeg. En wat staat dat geweldig...
  Fijne dag,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie bloemen! Die van mij willen niet zo erg in de tuin. Voor een groot deel opgevreten of anders te weinig bloemen eigenlijk. Ik heb afgelopen zondag mijn roos flink moeten terugsnoeien dus daar heb ik dan wel bloemen van, maar de rest... Misschien volgend jaar....
  Groet,
  Conny
  papillon60.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Op de een of andere manier zijn ze uit eigen tuin het mooist.
  Wij hebben in de buurt een (biologische) pluktuin en dat is ook feest.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!