Vaarwel 2013, welkom 2014

En voor ik het weet is het oudjaarsavond.

De Kerstdagen vierden we zonder veel franje met onze familie. Het ware fijne dagen.

Mijn moeder heeft dit kerstbakje gemaakt.

We maakten een frisse wandeling

kozen een nieuw stulpje uit


en ik kleurde tussen de gesprekken door in mijn nieuwe kleurboek.

Mijn geheime tuin van Johanna Basford,
kleurboek voor volwassenen.

Over 2013 heb ik een heel goed gevoel. Als ik mijn blog teruglees dan is er heel veel gebeurd het afgelopen jaar. Het was een jaar van hard werken, maar deze keer lijkt het of al dat harde werken ook daadwerkelijk tot iets geleid heeft.

Ik heb heel veel aan het kastje-per-dag project gehad. Het verbaast me wel dat ik daar afgelopen jaar toch nog een half jaar aan besteed heb. Voor mijn gevoel was ik daar al eerder mee gestopt. Helemaal er mee stoppen zal ik niet, het blijft leuk om te doen en om over te bloggen. En ik moet het onderhouden, natuurlijk.
Het heeft in ieder geval heel veel teweeg gebracht.
Er is meer routine in mijn huishouden gekomen, ik voel me minder gespannen, voel me verlost van overtollige zorgen en verantwoordelijkheden. De administratie is beter op orde en het project werkt door op mijn beleving van tijd.

Ook heb ik afgelopen jaar veel geschreven aan mijn moord mysterie Moord in het Blair House. Gek genoeg vertel ik er op dit blog niet zo vaak over, dat zal nog uit de begintijd stammen van het bloggen, toen ik beide blogs gescheiden hield. Toch is dit boek niet vaak uit mijn gedachten en werk ik er in verloren half uurtjes aan. Ik heb niet elke dag gepubliceerd afgelopen jaar, maar de stukken werden wel steeds langer. De afgelopen dagen ben ik bezig geweest om de volgorde van de laatste scenes uit te vogelen. Ik denk dat ik nog een stuk of tien scenes nodig heb, dus als alles meezit krijg ik het manuscript in 2014 af.

Tussen alles wat speelt in mijn leven werkt de meditatieopleiding die ik volg door op mijn denken en handelen. Inmiddels kan ik me geen leven meer voorstellen zonder meditatie.

Ik verheug me heel erg op 2014. Ik ga het jaar met open vizier tegemoet.
Het zal wederom een jaar van flink aanpoten worden, met vast weer heel veel uitdagingen, maar ik heb mijn mouwen al opgestroopt.
Het zal je dan ook niet verbazen dat ik voor komend jaar bomvol ideeën zit. Sommige zijn vast niet realistisch, maar dat doet niets af aan het idee op zich. Er zijn plannen voor het opknappen van de achtertuin, ik wil verder met het afwerken van de handwerk ideeën, ik heb een idee voor een nieuw blog (een verhalend blog voor kinderen en ouders, verzorgers, onderwijzers), in navolging van Geertrude wil ik mijn ideeën verwerken in Drie Dingen op Dinsdag (klik hier) en ik hoop dit jaar toch echt fotoalbums te maken voor de kinderen en voor onszelf.

Daarnaast, minstens zo belangrijk, staat het komende jaar voor mij in het teken van loslaten en verbinden.

Loslaten van angsten, teleurstelling en spijt.
En verbinden met de wereld, meer naar buiten treden.
Dat is letterlijk; ik wil meer naar buiten, wandelen, in de tuin werken. Maar ook figuurlijk; me meer openstellen, oude banden aanhalen en nieuwe aangaan.

Ik hoop jullie dat jullie 2014 met mij willen beleven.
13 opmerkingen

 1. Hoi Anita,
  Je hebt een mooi stukje geschreven zo. Leuk dat je kastje per dag project zo zijn vruchten heeft afgeworpen. En mooie plannen hebbje voor het komende jaar.
  Ik wens je met je gezin een heel erg mooi jaar, waarin je plannen en wensen uit mogen komen...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi beschreven. De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig meis, ik wens jou en je gezin alle geluk voor 2014!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk zeg, zo'n kleurboek voor volwassenen! Ik word al blij als ik je kleurtjes zie. Mooi overzicht van jouw 2013 schrijf je hier...allemaal dingen om trots op te zijn. Heel veel succes bij het uitvoeren van je plannen in 2014 en ik hoop dat het voor jou een geweldig jaar gaat worden!

  Groetjes, Lilian (die nu eindelijk ook maar eens 'volger' gaat worden hier ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je.
   Het kleurboek is wel een beetje verslavend heb ik ontdekt.

   Leuk dat je 'vaste' volger bent geworden.

   Verwijderen
 5. Mooi hoor!! Ik blijf lezen als jij blijft bloggen :)

  Voor mij bracht 2013 ook veel nieuwe inzichten en oplossingen die simpeler bleken dan ik dacht :)

  Een goed 2014 voor jouw en je gezin!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je.
   Mooi om te lezen dat 2013 voor jou ook een goed jaar was.

   Tot in 2014

   Verwijderen
 6. Zo te horen moet ik ook maar een meditatieopleiding naar volgen als het voor jou werkt op je denken en handelen. Dan is het zeker ook voor mij goed. Ben benieuwd.

  Ik vind het leuk dat ik dit jaar een onderdeel mag zijn in jou wereld van verbinding en natuurlijk ga ik dit met je mee beleven :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Anita,
  n goed 2014. Hoop dat al jouw ideeën vruchten afwerpen. Ik volg je op de voet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een goed vooruitzicht voor 2014! Mooi kleurboek idd, ik wist niet dat er kleurboeken voor volwassenen waren. Schijnbaar willen we af en toe nog kind zijn/voelen :)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!