Drie Dingen op Dinsdag ~ Dusss...

Dat roep ik dan wel heel enthousiast in mijn nieuwjaarstoespraak (zie hier), maar dan moet ik er wel wat mee doen natuurlijk.

Mijn plan was om per maand drie doelen te stellen uit mijn vaste bezigheden (kastjeperdag, handwerken, boek schrijven), maar dat zou wel eens heel saai kunnen worden bedacht ik met lichte paniek. De onrust groeide nog verder toen ik geen enkel ander doel kon bedenken. Ik kon trouwens ook geen kastjeperdag bedenken. Had ik ineens geen klussen meer die zich verdrongen om mijn aandacht? Dat leek me onwaarschijnlijk.

En dat was ook onwaarschijnlijk.

Inmiddels heb ik genoeg!
Dusss...wat zal ik kiezen?

Voor de komende maand ga ik me toeleggen op de volgende Drie Dingen:

1) de stapel kinderknutsels (weer eens) uitzoeken.
Op de bovenste plank staan twee dozen, ik denk steeds dat er niets meer bovenop kan, maar ik prop er toch steeds wat bij.
En ja, de rest mag ook wel weer eens opgeruimd.2) iets van mijn handwerklijstje maken.

adventlap (naaien)
kerstboomrok (naaien)
rok verkleinen (naaien)
breinaaldenrol (naaien)
rugtas (naaien)
handwerkmand (naaien)
poppendekbed rozenstof (naaien)
regenboogdeken voor poppenbed (breien of haken)
vest voor mezelf (breien)
groot speldenkussen met afvalbakje voor aan de naaimachine (naaien)
pipi schort 2 x (naaien)
heidi kostuum (naaien)
zeemeerminnen kostuum (naaien)
poppenslaapzak (naaien)

sokken (breien)

En als het me niet lukt om iets af te krijgen, dan smokkel ik. Ik heb namelijk in de vakantie een poppenbedje voorzien van beddengoed. Ik laat nu de foto's zien, dan vertel ik bij de volgende 3D's het verhaal erbij.

3) de laatste tien scenes schrijven van mijn boek.
In de Kerstvakantie heb ik wel geschreven, maar niet geblogd, en het beviel me wel om er in de anonimiteit aan te werken. Het bevalt me zo goed zelfs, dat ik er de komende maand ook nog even van wil genieten; alleen ik en mijn boek.


Op de eerste dinsdag van februari laat ik zien hoe ver ik met de 3D's gekomen ben. Iets in mij heeft er een hard hoofd in, dus ik ben benieuwd naar mezelf :-).


Geertrude Verweij begon vorig jaar met Drie Dingen op Dinsdag. (Klik hier voor een voorbeeld).

8 opmerkingen

 1. Leuk dat je zo handig bent met dingen maken. Ik heb dat totaal niet :-). Mijn grote klus van vandaag is de badkamer soppen (zie mijn reactie op jouw vorige blog). Succes met je 3D's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar. Ik zat gisteren ook ineens zonder doelen, terwijl ik toch een todo-lijst heb waar niet overheen te kijken is... Succes met je drie dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Anita,
  Wat een goeie manier om zo je doelen te stellen en gelijk een stok achter de deur, want nu moet je wel wat vorderingen laten zien op die eerste dinsdag van februari... Het poppenbeddegoed ziet er ontzettend mooi uit. Daar zullen je meisjes wel heel blij mee zijn. Zelf bennik ook een vest aan het breien voor mezelf, maar het schiet niet zo op, want ik ben met wel zes dingen tegelijk bezig...
  Ik wens je een heerlijke dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb altijd het idee dat mijn doelenlijst veel te lang is! Maar zo te zien ben jij ook nog wel even bezig. Ik ben benieuwd of je je doelen hebt behaald in Februari. Misschien wel eerder?

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!