Vormtekenen : een kerstboom

Veel nieuws valt er niet te zeggen over deze tijd van het jaar. Ik lees hetzelfde op blogs van anderen. Het zijn nog niet eens de activiteiten zelf die het zo druk maken, maar er moet goed vooruit gedacht en gepland worden. Zoveel kleine bijna niet op te noemen dingen waar aan gedacht moet worden. Iedereen kan voor zichzelf wel wat bedenken. Van kerstcadeaus tot kerstkaart, van lastminute afspraak tot last minute schoonmaak.

Vandaag had ik het wel een beetje gehad. Dat is meestal zo op de laatste dag voor de vakantie.
Vanmorgen hielp ik mee met het kerstontbijt in de klas. Zeven hulpmoeders in totaal. Juf was de hele week ziek geweest, maar er nu weer bij. Zoveel hulp was heel welkom. Ik had kaasstengels gemaakt voor de ontbijttafel. En ik was niet de enige die zijn of haar best had gedaan.

Het is heerlijk om te zien hoe de kinderen met elkaar omgaan en hoe ze bij je komen met hun vragen; als was ik een juf of een moeder voor iedereen.

De klassebibliotheekboeken ging mee terug. In de kerstvakantie zal ik ze omruilen voor nieuwe. (NB pasje niet vergeten en kijk naar de aangepaste vakantieopeningstijden).
Er werd me gevraagd of ik na schooltijd mee zou helpen om de kerstversiering op te ruimen. Sorry, dat laat ik voor even aan mij voorbij gaan. Ik heb ook al meegeholpen om ze op te hangen.

Vanmiddag begon Ellie over de beloofde waxinelichtjes. Ze bleek 'van die neppe' te bedoelen. Sorry, die heb ik niet, dan moeten we zo nog even naar de Actionio, zei ik met tegenzin.
Even later, toen we aan tafel zaten te kleuren - Gemma had een vel papier voor me klaargelegd - , zei Ellie 'ik wil niet meer weg, mama'.
Wat was ik opgelucht. Ik zei 'dat is goed, mama wil ook liever thuisblijven.'

Een mooi moment om een spiegeltekening te maken.


Ik begon met het tekenen van een boom met groen potlood en werkte naar buiten. 
Zo bleef er in het midden een witte boom over. 
Dat kon natuurlijk niet zo blijven, volgens mijn dochters. 
Ellie kleurde 'm in. Eerst een helft met een roze glitterpen en toen die pen op was, de andere helft met zwarte pen. 

En ze wees me er nog even op dat ik linksonder de zwarte buitenste rand vergeten was. 
Die heeft Ellie ook nog even gekleurd. 

Ik heb genoten van ons gezamenlijk werkje. 

7 opmerkingen

 1. De drukte gaat aan mij dit jaar helemaal voorbij (gelukkig). Ik werk en daarnaast........ eigenlijk niet veel. Gelukkig vieren de we kerstdagen lekker bij de familie en hoeft ik dit jaar niets te doen. HEERLIJK!!!.

  Wat een leuke tekening ik zou zeggen dit is een kaart waard. Misschien iets voor volgend jaar?? X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Werken kan al druk genoeg zijn.

   Een kerstkaart van de tekening? Wat heb jij toch altijd weer goeie ideeën!

   Verwijderen
 2. Dat die je goed Anita! Wat een mooie is het geworden. Samen tekenen is ook zo heerlijk voor kinderen!
  Dag, Madelief.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Anita,
  Dat zijn dus echt de laatste loodjes voor de kerstvakantie. Ik kan mij nog herinneren dat wij, zowel mijn meiden als ik, echt helemaal aan vakantie toe waren rond deze tijd. Ik zat destijds in het bestuur van de oudervereniging en de week voor de vakantie moest er ook altijd nog zo veel gedaan worden. Met als afsluiting de kerstviering op school. Een heel hectische week was dat al die jaren...
  Ga nu maar met je meiden lekker genieten van de komende dagen... Lekker uitrusten en de batterij weer opladen...
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier waren de kinderen om 12.00 uur vrij. We hebben samen met 2 vriendinnetjes en hun mama's en broertjes bij een brasserie tosti gegeten. Maar daarna was het ook echt klaar :-)!
  Ik ben trouwens ook biebmama, maar doe dit niet alleen. 1x in de 6 weken ga ik met 4 kindjes naar de bieb. Mogen ze zelf boeken uitzoeken voor de klas en ik kijk dan even naar een paar boekjes voor het thema en een paar informatieboekjes. Leuk om te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige tekening! Inderdaad mooi als kerstkaart. Tja, die drukte voor de kerstvakantie... Hier geen schoolkinderen meer, maar toch druk. Blijkbaar hoort het erbij. Je wilt het jaar toch een beetje netjes afsluiten, denk ik dan. Geniet van de vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om het zo samen "af te werken"!
  Mocht ik je voor die tijd niet meer "spreken": fijne dagen alvast!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!