Antikalkmiddel: blauwe Dreft en keukenazijnIn een van mijn eerdere blogs schreef ik over hoe ik met een schoonmaakmiddel van azijn en dreft de douche ging schoonmaken. Ik had het een keer gelezen op pinterest, maar had de pin destijds zelf niet bewaard. Nu heb ik het even teruggezocht. Het Amerikaanse recept gebruikt Dawn, het Nederlandse equivalent is blauwe Dreft.

Een deel keukenazijn verhitten op het fornuis. Daarna van het fornuis halen en een deel blauwe Dreft toevoegen. Bijvoorbeeld van elk 50 ml. Roeren en je zult zien dat het lobbig wordt.

Ik breng het aan met een spons, op de glazen wanden van de douchecabine en op de tegels en voegen. Vervolgens laat ik het een paar uur zitten. Ik plan het zo dat ik dan de eerstvolgende ben die gaat douchen. Het is namelijk makkelijker om in de cabine te staan om de wanden af te schrobben en af te spoelen. Anders heb je de hele badkamer nat....
Ik schrob de wanden en de tegels af met een huishoudborstel of met een eco schuurspons. Daarna spoel ik het goed na.

Je kunt het mengsel ook in een plantenspuit doen, maar ik vind het veelvuldig knijpen te vermoeiend voor mijn handen.

Succes!

Groetjes Anita

2 opmerkingen

  1. Dat ga ik zeker uitproberen. Onze douchecabine lijkt ook uit matglas te bestaan dankzij de kalkaanslag...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tegenwoordig smeer ik het mengsel vanuit de pan met een spons op de wanden. Van een plantenspuit krijg ik een lamme arm.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!