Maandagse Motivatie #12

 



Afbakenen

Vorige week geen Maandagse Motivatie. Het was hectisch, waardoor het er gewoon niet van kwam. Eerst wilde ik nog een motivatie op dinsdag plaatsen, maar dat kwam er ook al niet van en zo ging er een week voorbij. Dat brengt me bij de motivatie van deze week: 

Het wil nog wel eens gebeuren dat we te lang met iets bezig zijn. Te lang bezig met uitstellen. Te lang bezig met voorbereiden. Te lang bezig met perfectioneren. En als we eenmaal bezig zijn, dan kunnen we niet meer stoppen en gaan we te lang door. 

Dat heeft te maken met je gevoel voor ritme. Jouw eigen natuurlijk ritme, ritme van je lijf. En je gevoel voor structuur. Je gevoel voor ritme en structuur zit in je wortelchakra. Probeer regelmatig je aandacht naar je bekken te brengen. 

Maak er een gewoonte van om je taken af te bakenen in tijd. Tijd om eraan te beginnen. Maar ook de tijd die je aan een taak spendeert. Dus ook afbakenen wanneer je stopt. 
Bepaal voor jezelf het aantal minuten.
Bepaal het moment van de dag of van de week
Begin eraan op het afgesproken tijdstip en stop ook weer op het afgesproken tijdstip. 

Afgebakende tijd om de badkamer schoon te maken. Ook al ben je niet klaar binnen de tijd die je met jezelf hebt afgesproken; je stopt alsnog als de tijd voorbij is. 
Afgebakende tijd om iets op te zoeken op internet. Je kunt jezelf aardig verliezen in alles wat je leest; je rolt vaak van het een in het ander. Baken de tijd af. 
Afgebakende tijd om een boek te lezen. Weersta de neiging om er tijd vanaf te snoepen omdat je nog zoveel andere dingen hebt die echt gedaan moeten worden.  
Afgebakende tijd om op socials te zitten. Trek jezelf eruit als je hiervoor gevoelig bent. Het is vaak vermijdingsgedrag omdat er andere dingen zijn die je te moeilijk vindt of vervelend of jou teveel belasten. Daarom is het extra belangrijk om er niet te lang in te blijven hangen. 

Je kapselt een taak als het ware in. Je beschermt jezelf tegen afleiding en je krijgt meer ruimte voor de dingen die je juist graag wilt. 

Fijne week!

Warme groet, 
Anita


Als je iemand kent die ook motivatie kan gebruiken, stuur dit bericht gerust door.

Aanmelden voor de verzendlijst

Warme groet, Anita

Ik heb ook een gewone maandelijkse nieuwsbrief, hierin hou ik je op de hoogte van opruimtrajecten en vertel iets over een seizoensfeest. Je hebt ook toegang tot een mediatheek met oa meditaties en het verslag van mijn Jaar opruimen. Je bent van harte welkom om je via deze link in te schrijven. 



1 opmerking

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!