Zelf maken: vlierbloesem waterijsjes
Het is al weer zaterdag! Tijd voor mijn wekelijkse (nou ja, bijna wekelijkse) Zelf-Maak blogpost op vrijdag. Deadlines zijn blijkbaar moeilijk voor me.

Omdat het zo warm was de afgelopen dagen eten de meiden vaker een ijsje. Dat hoort erbij vinden ze. Als er een vriendinnetje over de vloer is, krijgt die ook een ijsje. Ik probeer het een beetje betaalbaar en binnen de perken te houden door te zorgen voor een voorraadje waterijsjes van vlierbloesemsiroop. Die vlierbloesemsiroop kun je zelf maken (zie de bijpassende blogpost), maar dat lukt alleen als de vlierbloesem bloeit. En dat is in mei. Daar heb je nu dus niks aan.

Wil je nu graag vlierbloesemijsjes maken, maar je hebt geen zelfgemaakte vlierbloesemsiroop? Niet getreurd!  Je kunt vlierbloesemsiroop kant-en-klaar kopen bij reformzaken of biologische supermarkten en ook bij reguliere supermarkten zoals AH (bijvoorbeeld deze).

Ik hanteer de volgende verhoudingen:
1 deel water
1 deel vlierbloesemsiroop

Als ik er drinklimonade van maak, dan doe ik er veel minder siroop in, maar als waterijsje is het dan veel te waterig en vrij smakeloos. Dat leverde teleurgestelde kinderen op. En ik heb gecontroleerd of ze gelijk hadden of gewoon kieskeurig waren. Ze hadden gelijk. Dus doe ik het nu 50-50.

Ik gebruik herbruikbare vormpjes van Tupperware. Deze kocht ik tweedehands. Ze zijn meestal goed te vinden op MP en bij kringlopen. Maar elke ander ijsvormpje is goed natuurlijk. Greenjump heeft een collectie ijsvormpjes die weekmakervrij en BPA vrij zijn. Dat is ook het overwegen waard als je iets nieuw wilt aanschaffen.

Oh ja, je kunt natuurlijk ook andere siroopsmaken gebruiken ;-)

Lieve groet
Anita
greenjump ijsvormpjes

5 opmerkingen

  1. Lekker vlierbloesem en dan is ijs vast ook erg lekker met de hitte! Yoghurtijs wordt ook veel zelfgemaakt maar dat wist je natuurlijk al.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat heb ik inderdaad ook wel eens gemaakt. Met havervlokken en frambozen in een schaal ingevroren, meen ik.

      Verwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!