Levanders Lanthandel

Dit is het logje waar ik zaterdag over had willen schrijven. Zomaar een leuk tussendoortje, maar er kwam zaterdag een ander tussendoortje...

Vooraf aan de vakantie in Zweden had ik allemaal tips gekregen van Willy. Ze raadde Levanders Lanthandel aan en gaf er ook de openingtijden bij.Het is een winkel met geschiedenis. In vroeger tijden voorzag het de wijde omtrek van alles wat voor het huishouden nodig was. Zeep, zand, soda, zout, kruiden, bonen, meel, fournituren maar vast ook gepekelde haring, ingemaakte eieren, augurken op zuur, touw en gereedschap.
De inrichting schijnt vrijwel onveranderd. Maar dat is vooral de indeling, de toonbank, de wanden. De schappen zijn nu gevuld met ambachtelijk gemaakt snoep, thee, koffie, honing, jam, veel cadeau ideeën. Tussen de koopwaar staan oude verpakkingen en nostalgische blikken. In de zijkamer kun je zitten voor een kopje thee met gebak.

Ik had gehoopt dat er een ruime voorraad was met degelijk huishoudelijke producten, zoals borstels, linnengoed, keukengerei, maar daarvan was er niet heel veel, of in ieder geval niet wat ik hoopte te vinden.
Evengoed vond ik genoeg voor mijn winkelmandje. Een heerlijk stuk zeep met echte lavendel, een geschenkverpakking met thee enzo voor onze buren die op de kat pasten. Pakje thee voor onszelf en een leuke nostalgische poster van spelende kinderen à la Astrid Lindgren (die nog een plekje aan de muur moet krijgen..) En we dronken er wat en aten er een lekker stuk taart.

Van de eigenaresse kreeg ik toestemming om foto's te maken.

8 opmerkingen

 1. Wat leuk om te lezen en een super tip die je kreeg. Lijkt me een enige winkel om in rond te kijken, heerlijk nostalgisch!
  xx Emilie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige plaatjes....mooi dat zulke winkels nog bestaan...
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Whaha wat een heerlijke winkel!! Wat zal het daar heerlijk ruiken... leuke souvenirs heb je meegenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Anita,
  Echt een winkel waar ik ook heel lang in zou kunnen snuffelen... Wat geweldig leuk.
  En allemaal leuke dingen gevonden om mee te nemen... super.
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat oogt het daar gezellig. Ik zou er echt zo binnen willen lopen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig zo'n winkel waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan..
  Mooi die verzameling oude blikken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk! Voelt een beetje als een winkeltje uit het openluchtmuseum....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hej hej Anita, leuk om te zien. Een week later zaten wij daar aan de koffie. Volgens mij ook nog op dezelfde plek. Ik heb in onze vakantie al wat logjes van je kunnen lezen en zag dat jullie hebben genoten van de week in Småland. Ik mis het huis en de omgeving nu al weer, jij ook? Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!