Een kastje per dag: onderhoud scheelt geld

Afgelopen week heb ik de badkamer een goede schoonmaakbeurt gegeven. De douchecabine is weer transparant, dankzij mijn sopje keukenazijn en blauwe dreft. De kastjes moeten nog, maar het begin is er. De badkamer ruikt weer fris.

Laatst begon de douchekop aan alle kanten te lekken. Michel deed 'm nog in een badje met keukenazijn om 'm te ontkalken, maar het was eigenlijk al te laat: na een paar weekjes begon hij al weer te lekken. We schaften een nieuwe aan, kosten: € 40 en dat was nog de goedkoopste optie.
Dat was weer een dure les. Ik denk dat wanneer we de douchekop regelmatiger (en dus niet wanneer het kwaad al geschied was) de douchekop hadden ontkalkt, de levenduur veel langer was geweest.

Weer een reden dus om regelmaat in het huishouden te krijgen (en te houden), want dat scheelt veel geld.
3 opmerkingen

 1. Wij hebben net zoëen, als je die zachte groene dingetjes regelmatig heen en weer wrijft gaat het kalk eruit. Fijne avond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat deden wij ook altijd, maar het lijkt er toch op dat op de lange duur de kalkaanslag binnenin ook veel schade aanricht.

   Verwijderen
 2. Voor de glazen douchewand en de tegels heb ik anderhalf jaar geleden een fles van een middeltje aangeschaft. Ik kocht er gelijk twee van, want het was best prijzig en bij twee kreeg ik wat korting. Maar het blijkt ook nog eens super goed te werken en heel zuinig in gebruik, want ik ben met de eerste fles nog niet eens op de helft, sinds juli 2013. Ik ben daar dus wel heel blij mee....
  Wat betreft het ontkalken van de douchekop, moest ik maar eens een keertje doen, nog lang geen lekkage, maar dat wil ik ook wel voor blijven natuurlijk.
  Fijne zondag, geniet ervan,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!