Dit recept is een blijvertje in huize Willems en een
favoriet voor het weekend. Overdag even langs de viskraam voor een bakje kibbeling en
’s avonds lekker smullen van een heerlijke wokschotel.
Wat heb je nodig?
Rijst (ik gebruik
basmati rijst)
2 cm verse gember
1 of 2 zoete puntpaprika’s
2 el olie
200 gr. sperziebonen (ik gebruik een potje)
1 of 2 bakjes kibbeling (1 is voor ons gezin genoeg, maar
dat komt omdat de kinderen elk maximaal 1 kibbeling eten)
8 el gembersiroop
3 el witte wijnazijn
2 el sojasaus
1 el maizena
8 el water
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk. Halveer de paprika’s in de lengte,
verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Verhit de olie in een wok en roerbak de paprika en gember
kort op hoog vuur. Schenk er 2 el water bij. Voeg de sperziebonen toe. (Wanneer
je verse sperziebonen gebruikt, dan doe je die het eerst in de pan om ze te
roerbakken. Daarna de paprika erbij roerbakken).
Voeg op het laatst de kibbeling toe.
Meng intussen de gembersiroop, azijn, sojasaus, maizena en 8
el water in een kom. Voeg toe aan de groenten in de wok. Laat op laag vuur de
saus langzaam indikken en schep af en toe om. Serveer met de rijst.
Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb met een nieuw recept. Als
het niet voor komend weekend is, dan allicht voor een volgend weekend.
Lieve groet
Anita
Het recept komt uit de Allerhande van augustus 2014
Hoi Anita,
BeantwoordenVerwijderenDit lijkt me echt een heel lekker recept, ga ik snel een keer uitproberen...
Dank je wel voor het delen...
Fijne dag vandaag en alvast een heerlijk weekend,
Liefs, Mirjam
Ik heb dit gelijk vanavond al gegeten. Ik heb de rijst achterwege gelaten (geen koolhydraten-poging haha). Ik had pangasiusfilet in plaats van kibbeling, gewoon omdat ik dat in de vriezer had liggen. Verse sperciebonen (eerst even gekookt) en een puntpaprika... En dan die saus... wat is die lekker zeg... Ik had een flink vol bord en het was zo op... voor herhaling vatbaar....
VerwijderenDank nogmaals voor het recept...
Fijne avond,
Liefs,
Mirjam
Hallo Mirjam,
VerwijderenWat leuk om te horen! Grappig hoe jij je draai aan het recept hebt gegeven.
Die saus is inderdaad erg lekker! Die heb ik geloof ik ook al eens gebruikt bij een andere roerbakschotel.
En hé, jij schrijft sperciebonen ook met een c. De autocorrect leerde mij dat het met een z moest, maar ik typte het ook met een c.
Leuk dat je een berichtje achterliet!
Fijn weekend
Anita
Haha, etiketje op de bruine zak van de supermarkt zegt het ook met een z ! Volgens mij heb ik het zo geleerd met een c ! Ik laat het lekker zo hoor...
VerwijderenFijn weekend, liefs, Mirjam
wow Anita! je hebt het overtroffen, ziet heerlijk uit..ga ik meteen printen...lekker zeg...je hebt altijd van die leuk en gezellige berichtjes en deze is één van, en mag gezegd worden...eenvoudig gezond en lekker...fijne weekend!
BeantwoordenVerwijderenDank je wel. Het is inderdaad een eenvoudig gerecht met gezonde ingrediënten, terwijl de bereiding niet veel tijd kost.
VerwijderenKlinkt goed, ik ben dol op kibbling! Hoewel ik vaak schrik van de prijs, laatst een klein bakje voor 13 euro! Fijn weekend!!
BeantwoordenVerwijderenJa, de prijs van kibbeling is wel schrikken. Elk weekend dit gerecht eten is er niet bij.
VerwijderenLeuk dat je langskwam!
Dat ziet er lekker uit! Jammer genoeg eten ze bij mij thuis liever geen vis... Kom ik het gewoon bij jou eten :-)
BeantwoordenVerwijderenLijkt mij een heel goed idee :-)
Verwijderen