Drie Dingen op Dinsdag ~ Deadlines

Mei en juni zijn traditiegetrouw drukke maanden. Zowel thuis als op het werk. De zomervakantie komt weer in zicht en dan heb ik niet alleen voor mezelf dingen die ik af wil hebben, maar ook op het werk moet alles weer klaar zijn voor het volgende studiejaar.
Een reeks aan vrije dagen, verjaardagen, festiviteiten, vieringen en deadlines. Nagenieten van een evenement is niet mogelijk, want het volgende dient zich al weer aan. Elk jaar laat ik me minder opjagen, maar tijdsdruk blijf ik wel voelen.

Omdat het de eerste van de maand is, is het tijd om de balans op te maken van mijn Drie Dingen over de afgelopen maand. (Ik overweeg om het woord Dingen te vervangen door Doelen).

Even om het geheugen op te frissen:

Foto's, foto's en foto's. 
1. Ik wil een begin maken met het sorteren van de kinderfoto's. (Ik heb 500 plus afdrukken liggen)
2. Mijn directe collega gaat met pensioen. Daarvoor hebben we als achterblijvers bedacht om haar iets met foto's te geven. Verder vertel ik maar niet teveel, misschien leest ze toevallig net deze keer mijn logje :-)
3. We hebben teveel digitale foto's. Eigenlijk vind ik dat er wel 5000 (jawel, je leest het goed) weg kunnen. Wat opslag betreft is het geen probleem, maar het gaat me vooral om de hoeveelheid waar ik steeds door zit te scrollen. Ik zit er aan te denken om de foto's die ik heb gemaakt voor het kastjesproject grotendeels weg te gooien. Maar hoe ik hier precies invulling aan ga geven weet ik nog niet.

Ik was onstuitbaar in mijn eigen enthousiasme voor DDD dat ik mezelf op het werk ook drie doelen stelde.

Halverwege de maand mei zag ik dat ik mijn doelen niet zou halen. Andere keren zou ik daar toch diep van binnen wel van balen, maar ik vond het wel even goed zo. Maar toen naderde het eind van de maand en vond ik het opeens toch jammer om de deadline te laten verstrijken en deed ik nog een laatste spurt. Evengoed heb ik de doelen niet gehaald. Nou ja, soort van niet gehaald. Eigenlijk heb ik ze allemaal bijna af.

Even het rijtje af:
1. Het begin van het sorteren is er. Voor elke dochter maakte ik een bakje vrij. Daarna maakte ik scheidingskaarten. Van het eerste jaar heb ik kaarten voor elke maand. Daarna per jaar t/m 4 jaar.
Tot nu toe heb ik een flink aantal foto's gesorteerd per kind. Nog geen verdere sortering van maanden of jaren. Op zich heb ik aan dit doel wel voldaan, immers het begin is er.2. Deze en het derde doel hebben inmiddels alles met elkaar te maken. Ik kan er nog niet al teveel over onthullen, maar ik vond in ieder geval een hele leuke website: easycollage.
Doel nummer 2 is nog niet helemaal af, maar staat wel helemaal pan-klaar voor het moment wanneer de laatste items er aan toegevoegd gaan worden.

3. Almaar bladerend door die massa aan foto's, ontstond er op een gegeven moment een natuurlijke selectie. Bepaalde foto's bleven op mijn netvlies staan. Wat kan ik zeggen, zonder al teveel prijs te geven aan mijn dierbaren die meelezen; easycollage en ik werden dikke vrienden.
Uiteindelijk heb ik tussen de 1000 en 1500 foto's weggegooid. Er zaten nog 4000 in de digitale prullenmand, die heb ik ook leeggegooid. Dus opgeruimd is het zeker.

Van de Drie Dingen op mijn werk heb ik een vandaag afgerond en de andere twee zijn - wederom - bijna af.

En eerlijk gezegd vind ik dat loei-irritant. Bijna af voelt dus gewoon als niet af. 

Halverwege de maand had ik maar bedacht dat ik in juni geen doelen zou gaan stellen, maar ik kan het niet laten en doe het toch. Ik vul het vooral met doelen waar ik al mee begonnen ben of waar ik graag mee aan de slag wil. Niet omdat het af moet, maar omdat ik er zin in heb.

Doel 1 en 2 zijn naaiprojecten. Daarover meer als het af is.
Doel 3: nieuwe handvatten aan een paar pannen laten zetten. Van een paar pannen zijn afgelopen maand handvatten afgebroken en dat moet toch binnenkort maar geregeld worden.

Het is een beetje een ratelstukje geworden, maar goed, zo werkt mijn hoofd momenteel.

3 opmerkingen

 1. en als je hoofd ratelt is dat ook prima, dan mag je rafelstukjes schrijven. Voor mij is het prima te volgen hoor. Ik vind het een goed idee om de lat voor je zelf op drie doelen te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat het begrijpbaar is gebleven. Veel van wat ik getypt heb, heb ik ook weer weggegooid. Dat heeft allicht geholpen :-)

   Verwijderen
 2. Toch goed gedaan! En tja, werkdoelen zijn vaak nog lastiger dan huis- tuin- en keukendoelen, maar niet helemaal af is eigenlijk wel een stuk op weg, moet je maar denken ;-)
  Ik ben voorzichtig toch ook maar weer een lijstje aan het maken voor drie dingen die ik deze maand wil doen. Ben natuurlijk al te laat met posten, maar dat moet dan maar een keer. Regels zijn er om gebroken te worden, zeker als het die van jezelf zijn. Doelen is inderdaad een beter woord, maar dingen op dinsdag klonk zo grappig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!