(Moes)tuin Maandag

Verbeter de wereld, begin een moestuin!

Dat is wat wij gaan doen komend jaar. 
Vorig jaar hadden we hier en daar wat (gemaks)groente en fruit, maar dit jaar gaan we het serieuzer aanpakken. Deze foto heb ik op 4 januari genomen. 


Elk jaar veranderden we wel weer iets aan de tuin. De vijver verdween. Houten vlonders werden vervangen door klinkerbestrating. Nieuw gras werd gezaaid, maar dat zie je er inmiddels niet meer aan af. Planten gingen dood. Nieuwe planten werden gepoot of verpoot.

Het idee is dat in de border rechts langs de schutting groenten en kruiden komen te staan. De aardbeien mogen dit jaar in een verhoogde plantenbak.

Uiterst links zie je de kale takken van onze boom. Elk jaar dubden we wat we er mee moesten, want hij werd te groot. We hadden de top er al een keer uitgehaald en de onderste takken weggezaagd, maar dit jaar besloten we dat hij maar weg moest.

foto vorige maandag genomen op 3 maart. 

De grote boom is verdwenen. 
Och, daar had ik wel moeite mee. Want hij was prachtig om te zien. Er zaten altijd veel vogels in, hoewel dat het laatste jaar ook minder was, want we hebben te veel aanloop van katten :-)
De schutting rechts is verstevigd met nieuwe palen. 
Dat moet links ook nog gebeuren. 


foto vandaag genomen 10 maart 2014
De bak links waar de boom in stond - en andere planten - heeft Michel verkleind. 
De punt van de bak zat altijd in de weg als we 's zomers op het terras zaten. 

Gelukkig is het voorjaar dit jaar vroeg begonnen, want dat geeft ons extra tijd voor al onze plannen!

Ps: vorig jaar deed ik ook mee aan Moestuin Maandag. Toen hield ik er mee op omdat ik tuinieren weliswaar leuk vind, maar er over bloggen niet. Dit jaar begin ik toch weer. Geen idee hoe ik er over een paar weken over denk ;-)

4 opmerkingen

 1. Mooie moestuinplannen. En het weer werkt goed mee! Ik doe volgende week ook weer mee met Moestuinmaandag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ziet jullie tuin er leuk uit zeg. Hier niet echt groene vingers en manlief al helemaal niet. Dus bij ons wel groen, maar niet helemaal zoals ik zou willen.

  Ik ben benieuwd hoe lang je hier gezellig over blogt. En precies soms is het gewoon leuke om te doen dan er over te schrijven ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk he moestuinieren en extra leuk met dit mooie weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! Een moestuin is altijd goed, wij moestuinieren ook (wel in het ieniemienie want we hebben alleen een balkon, maar dat mag de pret niet drukken!)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!