Ik recyKleer deze keer een trui tot een legging

Het valt niet mee om een leuke titel te maken met het woord Recykleer er in. Als ik het woord te vaak zeg gaat het me tegenstaan.
Het recykleren zelf daarentegen is heel erg leuk. Een groot bijkomend voordeel is dat ik in rap tempo door mijn voorraad handwerkideeën raak. Binnenkort moet ik maar eens een lijstje maken van de werkjes die ik nog heb liggen. Of misschien ook maar niet. Straks valt het tegen en kan ik nu beter blijven genieten van het gevoel dat ik bijna aan het eind ben.
Maar goed, ik dwaal af.

Zei ik van de week nog dat ik zo aan het worstelen was met tijd, had ik gistermorgen na het afmaken van de rokjes, maar zo de geest om ook een legging te maken. Van de mouwen van een trui van mij. En daarna had ik nog tijd over om boodschappen te doen!

Ik maakte al een keer eerder een legging van een oude trui van mij, voor Kroningsdag. Hiervoor gebruikte ik voor de boord, jawel, daar is ie weer: een kinderhemd.

In de tussentijd zijn de kinderbenen benen wel gegroeid, daarom heb ik deze keer de uitvoering iets anders gedaan. De naad stoort me wel, maar met een rokje er over zie valt het hopelijk niet op.
Ik knipte de mouwen af en een stuk van de onderkant van de trui. Deze nam ik in zodat het op de mouwen/broekspijpen zou passen. De boord van de trui werd de boord van de legging. Deze sloeg ik om en deed er elastiek door.


De legging van de vorige keer: 

7 opmerkingen

 1. Hoi Anita,
  Je bent wel heel creatief bezig met recykleren hoor. Een legging van een trui gemaakt. Ik zou daar nooit opkomen. En nog eens heel leuk gemaakt ook... Je meiden zullen vast blij zijn met jouw ideetjes..
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Mirjam.
   Het idee om van de mouwen van een trui een legging te maken heb ik van pinterest, dus helemaal met de eer strijken gaat niet.
   Soms zijn de meiden heel blij met de dingen die ik maak, soms helemaal niet. Ik moet het eerst en vooral doen voor mijn eigen lol :-)

   Verwijderen
 2. Jemig ik sta elke keer versteld van je creativiteit!!!
  Hij ziet er weer super uit en nee, die naad zie je niet als er een rokje overvalt, super gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Marie-Anne.
   Soms plaats ik hier iets waarvan ik denk dat het te simpel is of iets waar niemand op zit te wachten, maar toch krijg ik op die blogs vaak heel enthousiaste reacties.
   Dus, nogmaals dank je wel.

   Verwijderen
 3. Weer zo leukertje. Wat jammer dat je niet in de buurt woont anders had je mij toch een boel kunnen leren. Ik vind het echt leuk dat recykleren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Conny.
   Voor mensen die zelf minder handig zijn met de naaimachine moet mijn werk er geweldig uitzien.
   Als kind maakte ik al veel zelf. Toen ging ik naar de Mode en Kleding opleiding en toen stelde het opeens niks meer voor wat ik kon, want tussen al die andere creatievelingen was ik niks bijzonders.
   Knap teleurstellend was dat.

   Ja, het was handig geweest wanneer we buurvrouwen waren, dan kon ik zo even langswippen om wat uit te leggen ;-)

   Verwijderen
 4. Leuk hoe je de trui hebt omgezet naar een legging!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!