Voorjaarsopruimbingo: alle kamers van je huis
In mijn nieuwsbrief van vorige week heb ik al iets meer verteld over de inhoud van de Voorjaarsopruimbingo. De bingo begint op 22 februari - de dag van vastentijd. Vasten is een fysieke voorjaarsschoonmaak – en het lijkt me leuk om dat te vertalen naar ons huis. In 30 dagen gaan we langs alle kamers van ons huis. In de Feng Shui staan alle kamers van je huis voor je fysieke lijf, maar ook andere oude spirituele leerscholen leggen het verband tussen je lijf en je huis.


De verdeling wordt als volgt:

Week 1 (4 dagen)

Slaapkamer, inclusief kledingkast en badkamer


Week 2 (6 dagen)

Keuken en eetkamer/eethoek


Week 3 (6 dagen)

Woonkamer en thuiswerkplek


Week 4 (6 dagen)

Zolder en Kelder


Week 5 (6 dagen)

Voordeur en garage


Week 6 (2 dagen)

Slaapkamer, inclusief kledingkast en badkamer (dit komt dus nog een keer terug ter afsluiting)


Slaapkamer:

De slaapkamer is de kamer waar je je dag begint en eindigt. Een hele belangrijke ruimte van je huis dus. Een slaapkamer is de ruimte waar je tot rust moet komen. Een gezonde slaap, frisse lucht, schone lakens. Slapen is spiritueel gezien een vorm van sterven. We keren elke nacht diep naar ons binnenste en ontwaken de volgende ochtend als ‘herboren’.


Kledingkast:

Je kleding staat voor je identiteit, voor het gevoel dat je over jezelf hebt en hoe je je aan de buitenwereld wilt laten zien.


Badkamer:

Ongemerkt breng je best veel tijd door in een badkamer. Ochtendritueel. Avondritueel. Als je een toilet op de badkamer hebt dan gebruik je het tussendoor ook nog. In je badkamer geef je veel van jezelf bloot, dus je moet je er veilig voelen. Geen inkijk van buren. Geen huisgenoten die zomaar binnen kunnen vallen wanneer jij dat niet wilt. Het is ook de plek waar je jezelf reinigt.


Keuken:

In de keuken draait alles om voeding. Bereiding van voeding. Bewaren van voeding. Snijden, wassen, koken, bakken. Bij ontbijt, lunch en diner. Een kop koffie, een glas water, een smoothie. Ook degene die niet al hun maaltijden zelf maken, brengen veel tijd door in de keuken. Een keuken voed je van alle gemakken. Een opgeruimde schone keuken is bevorderlijk voor een goede gezondheid.


Eetkamer:

De eettafel is de plek waar je samenkomt, een belangrijk moment voor het onderhouden van relaties. Een opgeruimde eettafel bevordert liefdevolle relaties. Probeer afleiding aan tafel te vermijden. Afleiding tijdens het eten geeft het lichaam het signaal dat het genoeg heeft gegeten (terwijl dit niet zo hoeft te zijn). Je krijgt dan vaak kort na het eten weer trek in iets.


Woonkamer:

Hier is de plek waar je tijd met ‘familie’ doorbrengt. Je gezin, bloedverwanten, maar ook mensen die je vrienden zijn. Visite, verjaardagen, feestjes, samenkomsten. In ieder geval sociale bezigheden. Een spelletje. Een gesprek. Dit moet een plek zijn waar je kunt ontspannen en ruimte is voor plezier.


Thuiswerkplek:

Een werkplek thuis – waar je de administratie doet, waar je huiswerk maakt, waar je stukjes zit te tikken, waar je vanuit huis werkt - moet je plezier in je werk geven. Productiviteit bevorderen en waar je trots kunt zijn op de resultaten die je er maakt. Dit is een manifesterende mannelijke energie.


Zolder en Kelder:

De zolder en de kelder staan symbool voor dingen die je aan het zicht wilt onttrekken en voor dingen die je hebt onderdrukt. Bij de zolder past het gezegde ‘wat hangt me boven het hoofd’. De zolder staat voor ons denken en kan tot overmatig piekeren leiden. De kelder staat voor problemen waar je al langer mee rondloopt. Emoties of gebeurtenissen die onderdrukt zijn. Zaken die onder het oppervlak liggen. Je kunt prima dagelijks functioneren, maar toch ‘huist’ er iets onder de grond.


Voordeur/garage

De voordeur is de toegangsdeur van/naar de buitenwereld. Je houdt de wereld buiten en je ontvangt de buitenwereld binnen. Ik vergelijk het huis met de spijsvertering van de mens. Spullen komen je huis binnen via de voordeur (mond) je verteert ze, gebruikt ze (eten, spelen, werken) en dan verlaat het restmateriaal je huis weer via de achterdeur (darmen) in de kliko (wc).


De garage is een plek die je als laatste ziet voor vertrek en de eerste wanneer je thuiskomt. Het is daardoor een soort buffer tussen je huis en de buitenwereld. Als de garage erg volgepropt is en je huis aardig aan kant, dan kun je alsnog de volle energie van de garage in je huis voelen. Een volle garage kan benauwend voelen.


Heel veel praktische tips!!


In deze editie van de voorjaarsopruimbingo ga ik je zoveel mogelijk praktische tips geven voor items die je weg kunt doen, meer dan in de vorige bingorondes. Net als bij de vorige bingo’s kun je de opdrachten weer vrij interpreteren naar jouw eigen situatie. Sommige deelnemers laten de getallen los, sommigen slaan wel eens een paar dagen over, maar vrijwel iedereen kijkt uit naar de ochtendmail met de opdracht voor die dag. Weten dat je gezamenlijk opruimt is een enorme stimulans.


De bingo duurt 30 dagen en je ontvangt elke dag een mail met een bingogetal, een onderzoekende opdracht en een inspirerende quote of een affirmatie. Aan het eind van de 30 dagen heb je 465 items opgeruimd en heb je jezelf beter leren kennen.


Goed om erbij te vertellen is dat het na de voorjaarsbingo een aantal maanden zal duren voordat er een volgende komt. In de zomer sla ik de bingo over. Er zijn een paar schrijfideeën die ik wil uitwerken en daar heb ik tijd voor nodig. Het najaar is nog te ver in de toekomst, dus voorlopig is de voorjaarsbingo de laatste die ik dit jaar organiseer.


Nog een keer in het kort: 

Start: 22 februari
Duur: 30 dagen (behalve de zondagen) vasten met spullen
Thema: Vertrouwen hebben voor de dag van morgen
Resultaat: aan het eind heb je 465 items opgeruimd en heb je jezelf beter leren kennen
Kosten: €15


Lijkt het je leuk om (weer) mee te doen? 

 

Je bent van harte welkom om je aan te sluiten.

Ik ontmoet je graag bij de voorjaarsbingo. 


Warme groet, Anita


Je kunt je aanmelden via dit inschrijfformulier


 

2 opmerkingen

  1. Ik vind het helemaal interessant dat je slapen een vorm van spiritueel sterven noemt! En dat doen we dan eigenlijk best vaak ook, dat spirituele sterven!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Elke keer als we slapen dan begeven we ons even in de andere wereld.

      Verwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!