Wat het krachtdier jou te vertellen heeft


artwork door mijn vader


Er wordt gezegd dat ieder van ons bij zijn of haar geboorte een krachtdier meekrijgt. Een dier dat symbool staat voor onze innerlijke natuur. Een dier dat ons hele leven bij ons blijft. Wanneer je zijn steun en raad nodig hebt, zal het dier zich laten zien en je de weg wijzen.

Spirituele boodschap

Elk dier bezit kwaliteiten, krachten en eigenschappen. Het zijn deze eigenschappen die het dier aan jou wil laten zien, zodat jij die kwaliteiten, krachten en eigenschappen in jezelf zult aanspreken. Zijn spirituele boodschap helpt jou verder in je persoonlijke ontwikkeling en zal antwoorden geven op vragen waar je ten diepste mee worstelt. Het dier nodigt je uit om zijn eigenschappen bij jezelf te onderzoeken en te laten zien of verder te ontwikkelen. Niet alleen jouw eigen totemdier kan zich aan jou laten zien, maar ook andere dieren. Afhankelijk van welke boodschap het dier voor jou heeft.

Mediteren

Door te mediteren kun je beter in contact komen met je totemdier. Meditaties zorgen er voor dat je ontvankelijker wordt en je meer openstelt voor de spiritualiteit om ons heen. Sinds ik mediteer heb ik al bezoek gehad van verschillende dieren; een bruine beer, een ree en aap met het schild van een schildpad. Een krachtdier tegenkomen in je dromen of meditaties is niet iets om bang voor te zijn. Zie het als een voorrecht. Een voorrecht dat het dier jou heeft bezocht en jou verder wil helpen. Een krachtdier is niet kritisch, niet dwingend of belerend. Het is ondersteunend en brengt zijn wijsheid met zachtheid. Het zal je helpen om je te ontwikkelen in de richting die jij zoekt. Het is een trouwe metgezel op je levenspad en een boodschapper van wat je nodig hebt in jouw ontwikkeling. Wil je weten wat jouw krachtdier is, doe dan hier de test.

Warme groet,
Anita

Ps: deze tekst verscheen eerder op inspirerendleven.nl, waar de afgelopen jaren vaker artikelen van mij verschenen. Ondertussen is het platform zo hard gegroeid, dat ze van de kleine bloggers geen bijdragen meer plaatsen. Op dit moment zijn mijn artikelen nog wel te lezen bij IL, maar zullen in de loop der tijd verdwijnen. Jammer vind ik het wel, maar gelukkig heb ik nog altijd mijn eigen blog om te publiceren. 13 opmerkingen

 1. Mooi blog weer en wat jammer dat Inspirerend leven deze keuze maakt. Ik blijf lekker hier lezen hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Anita,

  wat een schitterend kunstwerk van je vader.
  Gewoon Dali-achtig!

  Ik heb de test gedaan en er kwam een WOLF uit.
  Bij Roelien de Lange, tijdens een trans-reis heb ikeen ander krachtdier ontmoet: een witte kat. Later kreeg ik de naam: Oscar.

  Krachtdieren zijn zo mooi en behulpzaam. Beschermend ook...

  Dank je voor dit mooie blog, Marlou

  .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat bijzonder, Marlou. Lijkt me een hele ervaring, zo'n transreis.

   Verwijderen
 3. Mediteren probeer ik wel; de combinatie met een krachtdier is nieuw voor me. Wat heeft je vader een prachtige afbeelding gemaakt zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dieren verschijnen soms ook in je dromen. Dat kan ook heel verhelderend zijn.

   Verwijderen
 4. Hallo Anita,
  Ik heb de test gemaakt, ik ben een wolf
  De toelichting daar kon ik me heel goed in herkennen.
  Ik zal eens wat gaan lezen over krachtdieren :)
  Ik zie het als een steuntje in de rug :)
  Groet Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bijzonder mooi gemaakt doorje vader. Mijn krachtdier is een bruine beer op 1 en op 2 een bever.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik had uil, maar herken mezelf meer in een kraai

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!