Yoga: ont-stressen van je bovenrug en schouders

De laatste weken stonden in het teken van 'de schouders er onder' om al het werk gedaan te krijgen. Dat begon al in oktober, met de verjaardag van onze meiden. Ondertussen proberen mijn werk af te ronden. Helemaal zou niet lukken, maar wilde wel met een gerust hart weg kunnen gaan. Sinterklaas klopte ook aan de deur en nou ja, dan zijn de dagen wel gevuld. Ik ging steeds krommer lopen met alles wat ik op mijn schouders had. Een mens laat soms de schouders hangen als er geen eind aan lijkt te komen.

Sinds kort zit ik op Instagram zoals sommigen van jullie gemerkt hebben - je kunt me vinden als https://www.instagram.com/anitasdagboek/.
Tara Stiles - die ik volg op instagram - deelde een leuk filmpje van een oefening voor de schouders. Ont-stressen van de schouderspieren. De schouders en rugspieren onder spanning zetten met zo'n oefening is heel heilzaam. De spanning loopt er uit zodra je los laat. Het is een heerlijk simpele oefening. En je gaat er weer rechterop van lopen.

Ik zocht het filmpje erbij op youtube. Je kunt volstaan met de eerste paar minuten, tot en met dat je je voeten naar achteren doet. Wiebel een beetje heen en weer, dat is fijn voor de onderrug en dat is het. Je kunt natuurlijk de rest van het filmpje ook nadoen, maar je kunt het ook overdrijven denk ik dan altijd :-).  Wat mij betreft moet je met yoga niks forceren. Onderzoeken en voelen zijn de toverwoorden.
Lees hier over hoe je thuis een yoga routine op kunt bouwen. En hier deel 2.

Enjoy!6 opmerkingen

 1. dat ga ik meteen eens bekijken...ook wel welkom hier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je verhaal klinkt goed, de lenige dame in de video ziet er ook wel goed uit, maar eh.... ik probeer nu even voor me te zien hoe IK dat doe?! Weet je zeker dat ik daar niet heel erg veel pijn in mijn rug bij ga krijgen!? P-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeh - schouderspieren ontspannen.... Ja, dat heb ik nodig! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelf ben ik yogadocent, maar de stem van Tara Stiles vind ik echt geweldig. Ik luister alleen en word helemaal relaxt van haar, haha. Hoef niet eens mee te doen. Dank je!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Corry,
   Tara heeft een kenmerkende stem. Beetje monotoon en lijzig zou ik het omschrijven. Beetje als mijn eigen stem...ahum...het is dus een geruststelling om te horen dat er mensen zijn zoals jij die er graag naar luisteren :-)
   'Ease into it...' zegt Tara :-)

   Verwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!