Het eerste spaardoel bereikt: nieuwe wandelschoenen!

Vorige maand schreef ik over mijn spaardoelen voor dit jaar en hoe ik daar een vision board van maakte. Ergens een beeld bij hebben werkt altijd motiverend.

Inmiddels is het eerste spaardoel bereikt, namelijk nieuwe wandelschoenen! Het was spaardoel nummer 4 op de lijst.
Ik vond het niet helemaal eerlijk dat ik eerder iets kocht waar ik zelf wat aan had, in plaats van bijvoorbeeld nieuwe gordijnen voor dochter, maar alle seinen stonden op groen voor de schoenen. De avondvierdaagse zat er aan te komen (wij lopen altijd mee met de kinderen), binnenkort zouden we naar het Best Kept Secret gaan (als we een hele dag op onze voeten moeten staan doen we wandelschoenen aan, ook bijvoorbeeld naar een dierentuin) en Michel en ik hadden een zaterdag niks gepland en de kinderen waren bij opa en oma aan het logeren. Je moet je kansen grijpen als ze daar zijn.
En die gordijnen zijn ook al bijna rond. Dus daarmee heb ik het wel goed gepraat :-o.Heerlijk, nieuwe wandelschoenen! Typisch een geval 'dit was hoog nodig!'.
Heel zorgvuldig had ik een winkel uitgekozen. Vroeger was hier in Groningen de firma Waterborg de specialist op outdoor, maar die is helaas failliet gegaan. Ons eerste paar kochten we bij Waterborg. Er zijn meerdere outdoorwinkels in Groningen en omstreken, maar voor wandelschoenen wil ik echt iemand met kennis van zaken en iemand die goed advies kan geven. Ik wil bijvoorbeeld technische uitleg en niet alleen 'hoe zitten ze?'. Toevallig was ik een keer bij SpacSport binnen gelopen (nog in de veronderstelling dat er een reguliere sportzaak zat) op zoek naar een turnpakje, maar dat verkochten ze daar niet. Wel had ik snel door dat dit een zaak was om in mijn achterhoofd te houden voor wandelschoenen. Trouwens, een turnpakje koken in een stenen winkel is vrijwel niet meer mogelijk heb ik ontdekt. Het schijnt dat personeel bij de V&D regelmatig de vraag kreeg of er turnpakjes waren, maar ook de V&D verkocht ze niet. Da's ergens toch gek, dat er wel vraag naar is, maar dat je het niet verkoopt. Maar goed, ik dwaal af.

Ik had het over wandelschoenen en de expertise van SpacSport. We werden niet teleurgesteld! Na een uur of zo liepen wij dolgelukkig de winkel weer uit met elk een paar nieuwe wandelschoenen categorie B. Dan zijn we tenminste goed uitgerust als we nog een keer weer de Grand Canyon willen hiken.


Dochter Ellie zegt 'ik pas ze ook'. Tuurlijk :-)


Gelijk getest op de avondvierdaagse


Mooi is niet het goeie woord, maar ze lopen perfect en ik heb weer warme voeten.


Het eerste doel van de lijst is afgestreept!

Het lijkt waarschijnlijk heel makkelijk, hoe snel wij ons doel behaald hebben. Ik realiseer me wel dat dat zo over kan komen. Het is tegenwoordig ook relatief makkelijk. Maar dat was vroeger anders. Dan waren al dit soort doelen schier onbereikbaar. Het bleef bij fantaseren en iets om van te dromen 'voor later'. Toen ik me realiseerde dat dat 'later' steeds verder opschoof, gooide ik het over een andere boeg.
Ik ging budgetteren, zegde abonnementen op, we zochten goedkopere manieren om er op uit te gaan en bleven vaker thuis, we namen zelf eten mee, ik bezuinigde op de boodschappen, leerde om zelf gerechten te maken, legde een voorraad aan waarmee ik altijd een basis had om een maaltijd mee op tafel te zetten. Ik verkocht spullen, kocht vaker tweedehands in plaats van nieuw. Leerde hoe bevrijdend het kan zijn om aankopen uit te stellen en er dan achter te komen dat je er eigenlijk wel zonder kunt.

Ik kan niet zeggen dat het makkelijk was, vaak voelde het als dweilen met de kraan open. Dan ging er weer een toiletbril stuk (zo'n toiletbril is verbazend prijzig!) en nog een keer. Een deurklink ging stuk (natuurlijk weer een speciaal model voor de hoofdprijs), de remschijven van de auto die vervangen moesten worden, en ook de airco die een storing had, dan was er weer een - overigens gezellige - barbecue waar een bijdrage wel gewenst is, collega's die trouwen of afscheid nemen en waarvoor een cadeau gekocht moet worden. Van dat soort dingen. Het leven zeg maar.
Het is een kwestie van volhouden en dan uiteindelijk merk je dat al die besparingen toch effect gaan opleveren. Dit jaar merk ik voor het eerst dat we de vruchten kunnen plukken van onze nieuwe manier van leven. Ik hou er wel van.

De oude gaan de kliko in. De zool liet los. 


Een laatste foto voordat ze de kliko ingaan. 

11 opmerkingen

 1. Leuk dat je dit doel hebt behaald. Het lijken me stevige stappers. Ik gebruik zelf mijn oude (hardloop)schoenen daarna altijd nog om in de tuin te werken.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zijn inderdaad stevige stappers. De man heeft eigenlijk dezelfde weer gekocht als hij had. Zelfde merk, zelfde stevigheidsklasse. Dat zou je in vergelijk met de oude weer niet zeggen.
   Ik bewaar nog maar beperkt spullen voor (tuin) klussen. Ik heb rubberklompen en de man heeft werkschoenen. Uiteindelijk heb ik daar genoeg aan. Vroeger bewaarde ik ook meer oude spijkerbroeken van de man voor klussen. Maar aan 1 of 2 heeft hij genoeg.

   Verwijderen
 2. Geweldige wandelschoenen en wat heerlijk dat je nieuwe hebt! Die oude konden ook echt niet meer...Leuk festival, ken je de muziek van Agnes Obel? Ik ❤ ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, da's toevallig dat je net de naam Agnes Obel noemt! De man liet me die muziek horen, onder het mom 'net wat voor jou'. Dat is dan een van de weinige artiesten die ik ken op het festival :-)

   Verwijderen
 3. Mooi om te lezen dat jij je doel bereikt hebt, het zijn mooie schoenen. Veel wandelplezier gewenst.
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo geniet je er toch veel meer van dan dat je ze klakkeloos koopt. Je was er echt aan toe. Geniet van de mooie nieuwe! Fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik merk dat wanneer je op deze manier leeft je meer van je aankopen geniet. En je oude schoenen waren echt enorm aan vervanging toe! Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die oude wandelschoenen kan je mooi als bloempotje gebruiken: beetje aarde erin en een mooie geranium. Staat altijd super leuk! Zonde om weg te gooien.
  Veel plezier met je nieuwe wandelschoenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Eerste doel bereikt, goed bezig. En goede wandelschoenen zijn echt een investering waard. Gelukkig dateert mijn paar nog van toen ik nog thuis woonde en mijn moeder het betaalde (nu ik erover nadenk is dat dus al meer dan 9 jaar geleden). Maar als ze aan vervanging toe zijn worden het terug lekker degelijke.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goede wandelschoenen zijn hun geld altijd waard. Héél héél veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jullie kunnen zo weer fijn aan de wandel.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!