Op de kleintjes letten

Een van de meiden vroeg waarom er geen cocktail prikkers meer in huis waren. Nou, omdat ik overgestapt ben op herbruikbare cocktailprikkers (cadeautje van mijn collega voor het vermaken van haar gordijn). Maar voor kinderen hebben cocktailprikkers een heel ander nut dan er een olijfje aan te spiesen. Cocktailprikkers zijn namelijk om mee te knutselen!

Dus gingen we naar de supermarkt. Momenteel is het consuminderen ver te zoeken, maar de prijzen tussen cocktailprikkers verschilden nogal en kon ik opeens een paar cent besparen. Drie soorten cocktailprikkers, twee van Sorbo. Een aan de ene kant van het pad, de andere aan de andere kant.

Als eerste zag ik deze van Sorbo. 2 x 200 cocktailprikkers. Yeah, gevonden dacht ik. We draaiden ons om om met de buit naar de kassa te gaan en toen zag ik .....deze....2 x 200 cocktailprikkers van Sorbo.
Wie het verschil weet - behalve de prijs - mag het zeggen.
Ik vond mezelf een hele scherpe consument, had maar zo 15 cent bespaard en toen zag ik....
dit, twee planken lager.....
1000 cocktailprikkers van Depa. Cocktailprikkers zijn cocktailprikkers, toch?

Blijven letten op de kleintjes kan dus interessant zijn, zelfs bij cocktailprikkers. Op de terugweg zagen we nog meer kleintjes....een eend met haar jongen. :-) Ik moest vlug een foto nemen, moedereend zwom nogal snel. Helaas geen tijd om in te zoomen.


Het verhaal is nog niet afgelopen....
thuis bleek ik opeens twee doosjes in de tas te hebben. Een van de meiden had blijkbaar ook een doosje in de winkelwagen gegooid. So much voor mijn oplettendheid....
Tot slot een foto van hoe de cocktailprikkers gebruikt zijn. Een deel van het prijsverschil is inmiddels verklaard, want die van Depa hebben maar aan een kant een punt :-(   8 opmerkingen

 1. Ai...daar heb je wel een puntje.. :-)
  Kunnen ze er nog wel fijn mee knutselen?
  Wel grappig, dat er zo'n verschil zit in prikkertjes...
  Awww leuk zeg, die kleine eendjes!♡

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het merk sorbo moet je betalen. Hier wel veel kapotte eieren door roofvogels maar geen eendjes te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd goed rondkijken is de boodschap. Nu kunnen ze in ieder geval extra lang knutselen(als dat gaat met 1 punt).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha, hier eenzelfde verhaal, maar dan met tandenstokers! ik was helemaal blij met de tandenstokers van het K.ruidvat, nog wel met mintsmaak! Beetje iritant dat ze per 25 verpakt zitten, dus meer afval veroorzaken. Maar goed. Maak ik het eerste pakje open, kun je ze ook maar een kant gebruiken! En kwalitatief zijn ze vele malen minder dan het 'echte' merk, dus ze gaan erdoorheen als ikweetnietwat. Tss....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb ik toch altijd gedacht dat cocktailprikkers maar aan één kant een scherpe punt hadden! Nog nooit anders gezien zelfs en ook niet gevoeld want het zou typisch iets voor mij zijn om me dan giga te bezeren aan de bovenste punt :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een enorm prijsverschil zeg tussen de cocktailprikkers! Ik herken ze als leuke knutselspullen!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Balen altijd zulke dingen. Met heel goedkope spullen is het altijd opletten he? Maar ja, voor je blokje kaas is de goedkope variant natuurlijk prima :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het loont dus toch echt wel om goed je ogen open te houden tijdens het boodschappen doen.
  En toen ik op de foto van moeder eend met haar kleintjes klikte, zag ik heel goed die piepkleine kuikentjes zwemmen. Heel leuke foto.
  Fijne dag,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!