Activiteiten voor de adventskalender

De adventskalender hangt weer in de woonkamer en leven we langzaam toe naar het Kerstfeest. Deze week hou ik het rustig, we moeten tenslotte de vreugde over het Sinterklaasfeest wel even laten beklinken.
Ik had iets gelezen over een Jesse Tree, waarin je in de adventstijd aan de hand van Bijbelteksten het geboorteverhaal van Jezus vertelt. Het bleek iets te ambitieus om daar nu nog mee aan de slag te gaan, aangezien december al lang aangebroken is, dus bewaar ik dat idee voor volgend jaar. Daarom heb ik het bij kaartjes met Kerstige activiteiten gehouden.

Hier wat ideeën in willekeurige volgorde:

1. maak iets lekkers voor vogels
2. maak een gezinskerstfoto
3. spelletjesavond
4. eten bij kaarslicht
5. Kerstboom ophalen
6. Kerstboom versieren
7. Kerstverhaal voorlezen (meerdere kaartjes is mogelijk)
8. naar een Kerstmarkt of -stal
9. sneeuwman knutselen
10. seizoenstafel versieren
11. winterwandeling
12. bioscoopfilm
13. cadeautje (meerdere mogelijk)
14. naar een kerkdienst
15. kleurplaat
16. Kerstkoekjes bakken
17. bij een tuincentrum kerstbakje versieren
18. iets doen voor goede doel (ik wilde naar de openbare schrijfbijeenkomst van Amnesty, maar dat is a.s. woensdag al en dat lukt nog niet met mijn been, dus het zal schrijven online worden. Daardoor is het minder interessant voor de kinderen)
19. kaart sturen naar opa's en oma's
20. meehelpen met kaarten schrijven, postzegels plakken
21. kaars aansteken op adventzondagen
22. Kerstfilm kijken
23. elke dag een aflevering van Kerst met Linus.
24. zieke bezoeken
25. Kerstboeken uit de bibliotheek halen

Elke ochtend mogen de kinderen een kaartje er uit halen. Geef jezelf het recht om tussentijds de kaartjes te wisselen, als dat beter uitkomt in je planning.
Gisteren hadden we twee kaartjes. Eentje was voor het aansteken van de kaars, de andere voor een bezoek aan een kindermusical. Hierbij mochten kinderen zelf meezingen en -dansen. Dit hele idee werd echter door onze meiden luidruchtig afgekeurd. Aangezien ik gisteren pas de kalender had opgehangen en ze voor het eerst een kaartje mochten trekken, was dat al een goed begin! (not)

Het is voor mij een beetje een puzzel met de kaartjes. Want hoewel ik enorm veel zin heb in een winterwandeling, zie ik dat pas tegen het eind van het jaar gebeuren. Daar moet ik dus rekening mee houden als ik de kaartjes in de vakjes stop.
Heel langzaam gaat de wond dicht en neemt de pijn af. De wijkverpleegkundige schat in dat het aan het eind van het jaar wel helemaal dicht is. Dat geeft de burger weer moed.

Meer adventinspiratie:
Webkim ideeën voor een kalender
Geloventhuis
Feels like home met een gratis download voor een Jesse Tree
3 opmerkingen

 1. Het commentLuv heb ik weer uitgezet. Misschien had je helemaal niet gezien dat ik het aangezet had.
  Nu gewoon weer reageren op de vertrouwde blogger manier, zo zie ik ook de vertrouwde 'gezichten' bij de reacties. Die miste ik namelijk bij commentluv.
  Helaas zijn de reacties op dit bericht daardoor verdwenen. Onder mijn naam plaats ik ze weer terug.

  groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mirjam van HAND have a nice day reageerde als volgt:

  Hoi Anita,
  Wat een geweldig idee om op deze manier de adventkalender te vullen. Dit klinkt mij veel beter in de oren dan zoveel keer een cadeautje uit een zakje te halen, of snoepgoed... Super ideetjes ook om te doen met je kinderen, ook om zo de kerstvakantie te vullen met leuke dingen... Ik kan me nog herinneren dat mijn meiden weleens riepen; ik weet niets te doen, tijdens de kerstvakantiedagen... deze lijst had me mooi geholpen destijds...
  Ik wens je een heerlijke avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soraya van My cozy little space had de volgende reactie:

  leuk anita...bedankt voor de tips...we zijn met ze tweetjes en over de jaren heen doen we makkelijk over...ik verheug me wel op mijn 2 weken vrij van het werk...groetjes soraya

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!