Drie Dingen op Dinsdag ~ net niet gelukt

Wat ik heb ontdekt met Drie Dingen op Dinsdag is dat ik ze het beste meteen kan doen. Dat scheelt echt een stuk in de stressbeleving. Al vrij snel had ik twee van de drie Dingen afgevinkt.

Het eerste Ding is het maken van een wandeling. 
Gelijk in de eerste week van maart ben ik gaan wandelen en een week later nog een keer. Dat beviel me heel goed. Twee keer een uur (de kletstijd met de volkstuinierder niet meegerekend ;-)) Ik blogde er hier over.
Ook ben ik veel in de tuin aan het werk geweest, weliswaar geen wandeling, maar het is wel buitentijd.

Het tweede Ding is de oude administratie door de shredder halen. 
De administratie is door de papierversnipperaar, daar ging al met al wel wat tijd in zitten, ik denk toch snel twee uur. Ik heb er geen foto van gemaakt, dus je moet me maar op mijn woord geloven.

Het derde Ding is de buitenkant van de keuken grondig schoonmaken.
Laat ik het maar meteen zeggen: deze heb ik niet gehaald. Ik ben er wel mee begonnen, maar ik heb het niet af kunnen maken. Er waren te veel andere bezigheden. We zijn ook nog een weekend weg geweest. Een beetje een onvoldaan gevoel heb ik er wel over. Het voelt toch als een gemiste kans. Het jaar gaat al weer zo snel en dan is elke klus die maar gedaan is er weer een.
Heel lang blijf ik er niet bij stilstaan, want ik ben heel tevreden over afgelopen maand. De keuken heb ik niet afgekregen, maar ik heb wel heel veel opgeruimd in huis, de was is redelijk bij en er is heel veel werk verzet in de tuin. Afgelopen zaterdagochtend kreeg ik maar zo het gevoel dat het ergens op begon te lijken. Dat is ook belangrijk, om te blijven zien wat er wèl gebeurd is.

Zo heb ik bijvoorbeeld afgelopen weekend de heg van de voortuin gesnoeid. Vorig jaar was ik druk met andere dingen en het kon me toen ook niet zoveel schelen, toen is de heg niet een keer gesnoeid.
Nu is 'ie weer flink gekortwiekt.

De heg is weer strak


Beetje moeilijk om te zien met al dat groen:
rechts is gesnoeid, links moet nog
heul veul snoeiafval

Over de drie nieuwe dingen heb ik lang nagedacht. Ik heb zóveel te doen de komende tijd! En er zijn ook nog eens heel veel feest- en vakantiedagen, waardoor ik krap kom te zitten met het werk. Met alleen de dingen die moeten gebeuren, ben ik al druk genoeg. Daarom was ik van plan er drie open dingen van te maken, maar was dat wel verstandig? Met de Drie Dingen wil ik juist graag iets afvinken wat altijd doorgeschoven wordt tot in het oneindige (of tot dat er visite komt ;-)). Ik had me voorgenomen om dit jaar nog een flinke slag te slaan in het achterstallig werk. Maar ik wil mezelf ook niet over de kop werken, dus er werd gewikt en gewogen en ik bedacht de volgende:

1. keuken schoonmaken 
Ik probeer het gewoon nog een keer.

2. programma personeelsdag en familiedag vaststellen
De personeelsdag en de familiedag gaan naar dezelfde locatie. Wel op een andere dag, maar allebei in juni en vlak na elkaar. Overigens is in die week ook het schoolreisje van de kinderen. Ik zet me alvast schrap!
Ik wil proberen om zo snel mogelijk voor beide dagen het programma klaar te hebben, hopelijk geeft me dat dan ook rust.

3. een kastje opruimen. 
Er zijn een paar kastjes die echt nog eens uitgezocht moeten worden. Een grote bak met knutselwerkjes bijvoorbeeld, die ik nog nooit heb uitgezocht. En een la met opladers en ik heb een bakje bomvol met allerlei. Eigenlijk heb ik dat bakje nodig voor mijn babyfotoalbum project (wat trouwens ook een Ding is dat op de nominatie staat).
Een van deze kastjes wordt het. Of misschien toch een heel anders kastje :-)

7 opmerkingen

 1. Hoi Anita,
  Inderdaad goed blijven kijken naar de dingen die WEL gedaan zijn. Ik weet het zo goed voor een ander, maar zou er zelf ook een beetje onvoldaan over zijn, als het niet gelukt was... Maar goed, je zette het gewoon opnieuw op de lijst. Slim, het komt vast helemaal goed...
  Je hebt weer een mooi lijstje gemaakt, zet 'm op!
  Ik wens je een heerlijke verder week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook al is dan niet alles gelukt op deze dinsdag je heg staat er weer keurig bij voorlopig en de rest komt gewoon een andere keer.
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel herkenbaar. Vooral dat babyfotoalbumproject. Ik sluit me aan bij Anita: kijk vooral naar de dingen die WEL zijn gedaan. Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk die drie dingen. En je hebt toch duidelijk meer dan de helft wel gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat goed van je zeg. Dat je jezelf steeds weer stimuleert om wat te doen. Ik vind het echt een heel goed idee. Maar precies zoals je het zelf al zegt. Het moet geen doel op zich gaan worden. Nee jammer dan dat je het een keer niet haalt de ene keer heb je woon ook meer tijd dan de andere keer.

  Ze zelf een doel stellen is goed. Het willen bereiken ook, maar als het dan niet haalbaar is, om welke reden dan ook, dat toont het juist weer van kracht Door te durven zeggen ik ga het niet halen. Ik mag zeggen ben trots op je. Volgens mij mag ik mezelf op deze manier ook wat meer doelen stellen. Misschien toch maar eens over nadenken. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi Anita,
  Goed hoor deze 3 doelen elke maand. Zo wordt het overzichtelijk en het is fijn om dingen te kunnen afstrepen! Mooie voortuin zo, weer lekker strak. En die keuken, die komt écht af. :-) Lieve groet, Emilie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toch eigenlijk wel gehaald, je hebt alleen één van de dingen verwisseld voor iets anders ;-) En slim om voor een drukke maand wat minder lastige doelen te kiezen.
  Ik heb getwijfeld of ik het deze maand weer eens zou doen, maar hoewel ik een lange lijst heb om uit te kiezen, doe ik het toch maar niet. Zoals jij nu ook merkt, is het idee leuk, want vanwege het openbaar maken van die dingen, doe je ze ook echt. Maar het veroorzaakt op de één of andere manier toch iets teveel stress...

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!