Drie Dingen op Dinsdag ~ de slag te pakken

Ik begin er in te komen met die Drie Dingen op Dinsdag. De truc is om er meteen mee te beginnen
Als ik trouw blijf aan mijn keuze voor dingen die tot nu toe steeds blijven liggen, dan heb ik een heel schoon schip aan het eind van het jaar.
Normaal gesproken doe ik altijd op de eerste van de maand verslag, maar volgende week dinsdag is het al de 6e en dat vond ik wel lang duren. Bovendien ben ik dan jarig en het kan maar zo zijn dat ik dan niet blog ;-).


Even weer het geheugen opfrissen. Wat waren de Drie Dingen ook al weer? Klik hier voor het hele logje.
1. keuken schoonmaken 
Deze keer is het gelukt om de keuken aan de buitenkant schoon te maken. Ik was er mee begonnen toen de oven stuk ging. Ik dacht nog dat het kwam doordat ik op een vreemde combinatie van knoppen had gedrukt tijdens het schoonmaken, maar nee hij was echt stuk.
Het leek mij een mooie stok achter de deur om voor de komst van de monteur de keuken helemaal schoon te hebben.
De frontjes zijn aan de buitenkant en aan de binnenkant weer schoon. Bovenop het ik het schoongemaakt. Het aanrechtblad is schoongemaakt en weer in de poets gezet, evenals de vensterbank.


Tijdsbesteding: niet goed bijgehouden, maar ik denk alles bij elkaar toch een uurtje of 3 a 4. 


2. programma personeelsdag en familiedag (in juni) vaststellen
Ook dit is gelukt. Het programma is klaar en de budgetten zijn weer rond en uitnodigingen zijn verstuurd (of wacht, ik moet nog een paar per post doen realiseer ik me ineens).

Dit zijn typisch klussen die ik voor me uit kan schuiven, voor mij werkt het dus goed om het te plaatsen binnen een tijdskader.
Beide evenementen gaan dit jaar naar De Blauwestadhoeve in Midwolda.
Door het jaar heen noteer ik leuke of nieuwe locaties voor deze dagen. Op het werk en binnen de familie wordt me dan gevraagd of ik al ideeën heb voor een locatie. Het kan dan verkeren dat voor beide groepen dezelfde locatie wordt gekozen :-).

Tijdsbesteding: zeker 12 uur.

3. een kastje opruimen. 
Het is de papierla geworden. 
De oudpapierbak wordt regelmatig geleegd, maar de hou-bak zat erg vol. Eigenlijk vooral vol met achterstallige uitzoek werk. Ik beoordeelde de knutselwerkjes van de kinderen en zette er een naam op (soms moest ik gokken) en verhuisde ze naar hun 'schatkist', of gooide het weg. Al met al is de papiercontainer al weer bijna vol.

Alles is weer schoon. De rechterbak heeft nog wat losse spullen, maar er zit niet meer zo'n enorme kop op als eerst. 

Tijdsbesteding: 1 a 2 uur


Deze maand ben ik zeer tevreden over mijn Drie Dingen. Vooral omdat ik begin te zien dat hiermee oude achterstallige klussen door weggewerkt worden. Anders had ik ze geheid nog weer langer uitgesteld. 

En volgende maand dan?
Dan wordt het foto's, foto's en foto's. 
1. Ik wil een begin maken met het sorteren van de kinderfoto's. (Ik heb 500 plus afdrukken liggen)
2. Mijn directe collega gaat met pensioen. Daarvoor hebben we als achterblijvers bedacht om haar iets met foto's te geven. Verder vertel ik maar niet teveel, misschien leest ze toevallig net deze keer mijn logje :-)
3. We hebben teveel digitale foto's. Eigenlijk vind ik dat er wel 5000 (jawel, je leest het goed) weg kunnen. Wat opslag betreft is het geen probleem, maar het gaat me vooral om de hoeveelheid waar ik steeds door zit te scrollen. Ik zit er aan te denken om de foto's die ik heb gemaakt voor het kastjesproject grotendeels weg te gooien. Maar hoe ik hier precies invulling aan ga geven weet ik nog niet.

Het wordt in ieder geval heel veel beeldschermtijd :-).13 opmerkingen

 1. Goed idee om 3 dingen om dinsdag te doen, zo kom je inderdaad een eind gedurende het jaar. Ik vind je keuken er echt fantastisch uitzien, misschien moet ik ook eens gaan beginnen.
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begin echt de meerwaarde van de Drie Dingen te ontdekken. Het is voor mij een mooie manier om klussen waar ik tegen op zie en daardoor maar steeds uitgesteld worden, aan te pakken.
   Ik ben nog maar vier maanden bezig en zie nu al de vorderingen.

   Verwijderen
 2. Super dat het zo lukt! Lekker ook dat ook de planning voor het uitje rond is. Geeft meestal wel rust, vind ik...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt. Met zoiets als een uitje wil je ook zo snel mogelijk mensen op de hoogte brengen, want dan weet iedereen waar hij/zij aan toe is.
   Maar toch... tussen het oppakken en het definitieve 'klaar' zit wel een tijdje.

   Verwijderen
 3. wat een goed idee, ik ga me eens inlezen op drie dingen op dinsdag..........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geertrude van geertrude.blogspot.nl is er mee begonnen.

   Verwijderen
 4. goed bezig hoor. Je keuken ziet er prachtig uit. Zo zie je maar, kleine stapjes en deadlines werken goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk Anita, dat je op deze manier toch elke maand drie klussen van je lijst kunt schrappen. Voor mij werken deadlines ook het beste hoor, anders blijf ik schuiven...
  Ik ben heel erg benieuwd naar je resultaten aan het eind van de volgende maand...
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooooooohhh die foto's. Ik denk er ook iedere dag aan dat ik daar toch echt een keer aan moet beginnen, maar niet vandaag ;-) Ik loop namelijk een paar jaar aan fotoboeken achter. In plaats van dat het einde zoek is, kan ik het begin niet vinden zeg maar...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het begin niet kunnen vinden vind ik een hele mooie omschrijving voor het probleem.
   En de foto's blijven ook maar komen!!

   Verwijderen
 7. Fijn is dat hè. Hier probeer ik het met het opruimen ook zo een beetje te doen. Een de klis en dan is de rest van de dag voor mezelf ;-)
  Het lukt niet altijd hoor. Soms wordt de dag op geslokt Door de dagelijkse dingen en heb ik geen tijd voor andere dingen maar dan probeer ik het een andere dag van de week te doen. En als dat niet lukt geen man overbodig volgende week weer een week ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat klinkt dat heerlijk decadent; een klus en de rest van de dag voor jezelf :-)
   Het werkt inderdaad goed, de motivatie blijft er op deze manier beter in.
   Ik durf het bijna niet te vragen, maar hoe staat het met je hobbykamer?

   Verwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!