Het belang van mooie plaatjes

Ken je dat, dat mooie foto's op blogs en tijdschriften je aandacht trekken? Dat je denkt: dat wil ik ook kunnen maken, zo wil ik het ook in huis.
Ergens weet je wel; het is maar styling, dat huis ziet er echt niet elke dag zo sereen uit, bij dat naaiwerk staan de scheve naadjes niet op de foto, dat bord eten is wel mooi opgemaakt, maar zo komt het bij mij niet uit de oven!
Toch voel ik het belang van mooie foto's. Iets moois zet aan tot iets moois, iets lelijks slaat de inspiratie dood.

Ik probeer zaken zo eerlijk mogelijk te schetsen, maar ik probeer het ook zo neer te zetten dat het bij een ander iets teweegbrengt. Iets waardoor iemand net op het goeie moment geraakt wordt.
Nou ben ik helemaal niet zo'n goede fotograaf, en ik heb heel wat rommelige kastjes en hoekjes laten zien, maar toch probeerde ik wel de boel charmant op de foto te zetten, al was het alleen maar bij de na-foto.


Een mooie omgeving is minstens zo inspirerend als een mooi plaatje.

Het vakantiehuisje waar we deze zomer zaten was voor mij een heel inspirerende plek. Het huis was logisch ingedeeld, de kamers hadden een mooie 'flow'. De kleuren klopten en de spullen klopten. Het voelde als een huis dat van mij had kunnen zijn. Met het verschil dat de eigenaren van het vakantiehuis meer schilderijen durfden op te hangen en meer van de ornamenten waren.
Wat ze ook hadden was een kleedje over een dressoir. Dat was weliswaar uit nood geboren, omdat het bovenblad lelijk was, maar ik vond het effect heel huiselijk.

En dat was het idee dat mij inspireerde tot het maken van een kleedje voor de ladekast op de slaapkamer.
Zie je dat ik mijn best gedaan heb om het mooi op de foto te zetten ;-)

3 opmerkingen

 1. Ja ziet er goed uit al moet ik zeggen aan de foto waar niet alles netjes en geordend kan ik me dan ook wel weer optrekken. Kan ik zeggen kijk ik ben niet de enige ;-)

  Heb je op mijn blog al gezien dat je een liebster aard hebt ontvangen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dat is waar. Herkenbaarheid is ook heel fijn. 'Oh, daar gaat het net zo'. of: 'gelukkig is het bij mij niet zo erg'. Dat laatste is natuurlijk alleen maar om jezelf goed te praten ;-)

  Ik heb gezien dat je mee een liebster award hebt gegeven! Ontzettend lief en jij natuurlijk ook gefeliciteerd met jouw award!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! Zowel het kleedje als de foto ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!