De lappenmand

De een na de ander belandt hier in de lappenmand met heel vervelende klachten van keelpijn en koorts.
Eerst Gemma vier dagen, daarna ikzelf vier dagen en nu zit Ellie in de eerste koortsdag. En dan zijn Gemma en ik nog niet eens weer helemaal beter!
Het is bijna ongelooflijk hoe snel de opgedane vakantie energie weer uit je kan lopen.

Wel heb ik nu de voordelen ontdekt van al die noeste arbeid aan het opruimen van kastjes en het aanbrengen van routine in het huishouden: met een paar ingrepen ben ik weer aardig bij en ook voor Michel was het niet zo moeilijk om de boel draaiende te houden.
Vroeger kwamen al snel weer de gedachtes van 'oh, wat een wérk' en 'pff, wat een rotzooi', 'er is geen beginnen aan' naar boven, maar deze keer waren die gedachtes snel verdwenen, áls ze al waren verschenen.
Voor iedereen die dus denkt dat het bij haarzelf (hemzelf) toch nooit op orde komt is dit misschien een steuntje in de rug. Het kost tijd en toewijding, maar uiteindelijk geeft het de rust die je zoekt.
En dat er altijd plekken in huis zullen zijn waar spullen blijven kleven is niet erg, er wordt tenslotte geleefd in een huis.

En ik ben heerlijk verzorgd door manlief en kinders. Van mijn lieve meisjes kreeg ik glaasjes water, keelpilletjes, allerlei kleine schatten, heel veel tekeningen en als zij weg gingen en ik alleen in bed achter bleef kreeg ik een magische haarborstel toegestopt. Allemaal zodat ik mij weer beter voelde. En dat hielp.Mijn 30 dagen ruimen sluit ik bij deze af.
Ik had al weer ideeën voor nog meer 30 dagen;  30 dagen handwerken, 30 dagen lunchtrommel ideeën, 30 dagen mediteren.
Maar dat is te ver vooruit gepland en ik weet dat die lange termijnplanning me al snel tegen gaat staan. Het schept meteen al weer zoveel verplichtingen.
Wat het meest bij me naar voren springt is dat ik teveel half afgemaakte handwerkjes heb, of teveel voornemens voor handwerkjes. Ik heb bijvoorbeeld heel veel ideeën voor verkleedkleding. En al die ideeën en half afgemaakte werkjes beginnen te drukken. Op mijn schouders. En ik heb niet zulke brede schouders. Dus heb ik besloten om de komende tijd zoveel mogelijk hiervan af te maken. En op dit blog te delen.Zit ik dus toch weer in de lappenmand :-)

4 opmerkingen

 1. Goed herstel gewenst en succes met handwerken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch wel jammer dat je er op deze manier achter moet komen hoe geweldig al dat ruimen en organiseren was. Je was liever niet ziek geworden natuurlijk...
  Beterschap hoor, voor jullie allemaal...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat vervelend! Ik hoop dat jullie allemaal snel beter zijn.
  Er heerst duidelijk iets, want hoewel ik hier de enige ben die echt ziek is geweest (en nog steeds zo ontzettend moe) hoor ik van alle kanten wel hetzelfde soort klachten...
  Leuk al die ideeen, maar inderdaad, wel een werk. Ik heb zelf een wat uitvoerbaarder plan gemaakt dat ik dinsdag wil "onthullen" (beetje groot woord), maar op dit moment voelt het lang zo uitvoerbaar niet.
  Onafgemaakte handwerkjes afmaken is wel een leuk onderwerp, inderdaad. Laat maar komen die blogjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goed idee. Hier ook ideeen zat, maar weinig tijd. Dus die 30 dagen kunnen hier nog even geen plaats krijgen, maar wie weet ga ik het ook nog eens doen ;-)'

  Ben in ieder geval benieuwd naar je creatie's

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!