De imperfecties van je huis


foto via canva.com


Bezig zijn met opruimen en je huis en je leven inrichten op een manier waar jij blij van wordt, kan ook wel eens gaan neigen naar perfectioneren. We bladeren door woontijdschriften of scrollen door pinterest en zien het ene na het andere aantrekkelijke plaatje. Het dagdromen over een prachtig huis op een ideale plek kan beginnen!


Dat maakt de relatie met ons eigen huis soms wat alsof je er nét niet helemaal van kan genieten. Want het formaat van onze woonkamer vinden we onhandig, de keuken te klein, de tuin ligt op het noorden, we wonen aan een drukke straat, de badkamer heeft geen ramen, de wc is te klein, de trap is onhandig geplaatst. Zo is er altijd wel iets wat niet perfect is, waar aan geschaafd kan worden. En het kan ook zorgen voor een stil verzet tegen je eigen huis. Dan ga je een beetje mopperig worden op die deuren die onhandig draaien, op die muur die altijd koud is, op dat raam dat alleen maar open wil bij een bepaalde buitentemperatuur. 


In plaats van dagdromen over een ander huis, een perfecter huis, een idealer huis....sta eens stil en vraag je af: zou je net zoveel zorg en attente aandacht kunnen geven aan je niet-zo-perfecte huis als aan dat gedroomde huis? Kun je met al zijn imperfecties óók blij worden van je eigen huis? Houden van je huis als een eigenzinnig huisdier, met onhandige layout, koude gang, onhandig geplaatste wastafel. Kun je ook blij wonen in een huis die je niet helemaal naar je hand hebt kunnen zetten? 


Warme groet, 

Anita


Wil je elke maand een nieuwsbrief/inspiratiemail met gedachtes van dat moment, passend bij het seizoen ontvangen? Klik hier om je aan te melden <--> 




4 opmerkingen

  1. Goed punt! Je kunt je inderdaad soms zo ergeren aan bepaalde minpunten in je huis. Maar dankbaar zijn voor wat een huis je geeft voelt beter...

    Met vriendelijke groet, Alice K.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!